Βγήκε το πόρισμα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών για το θάνατο του 20χρονου Βρετανού, που έχασε τη ζωή του ενώ διασκέδαζε σε γνωστό κλαμπ του Λαγανά στη Ζάκυνθο, το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα ο θάνατος του νεαρού προήλθε από αιμορραγικό πνευμονικό οίδημα, ενώ αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις για να εξακριβωθούν τα αίτια που προκάλεσαν το οίδημα.

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων αναμένεται να βγουν σε περίπου 2 μήνες.

Πώς έχασε τη ζωή του ο 20χρονος

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ζακύνθου, ο νεαρός Βρετανός έχασε τις αισθήσεις του, την ώρα που βρισκόταν μέσα στην πισίνα του κλαμπ.

Θαμώνες είδαν τον νεαρό να επιπλέει χωρίς τις αισθήσεις του και έτρεξαν να τον βγάλουν από το νερό. Ο ναυαγοσώστης του έκανε ΚΑΡΠΑ, ενώ οι νοσηλευτές, που διαθέτει η επιχείρηση, προσπάθησαν να τον επαναφέρουν στη ζωή και με απινιδωτή, χωρίς, όμως, να τα καταφέρουν.

Λίγη ώρα αργότερα, έφτασε στο σημείο και ιδιωτικό ασθενοφόρο, το οποίο και μετέφερε τον 20χρονο Βρετανό στο νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Μια από τις εργαζόμενες στο κλαμπ, που είδε τον νεαρό να μπαίνει στην πισίνα, παρατήρησε, ότι ήταν πολύ ωχρός και έτρεμε και κατάλαβε πως «κάτι δεν πάει καλά». Λίγο μετά, τον είδε να επιπλέει στην πισίνα.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου διεξήγαγε έρευνες για τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες ο νεαρός Βρετανός έχασε τη ζωή του μέσα στο κλαμπ, λαμβάνοντας καταθέσεις από τον υπεύθυνο και μέλη του προσωπικού, ενώ εξέτασε και υλικό από τις κάμερες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το κατάστημα πληροί όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας, καθώς διαθέτει ναυαγοσώστη, σεκιούριτι, ακόμα και νοσηλευτές.