Έρευνα για τη δολοφονία της 27χρονης Ναστάζια στην Κω διεξάγουν και οι πολωνικές Αρχές με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας να παρουσιάζουν δηλώσεις ιδιωτικού ντετέκτιβ που δίνει μια διαφορετική εκδοχή για τα κίνητρα του εγκλήματος.

Πρόκειται για τον Κρίστσοφ Ρουτκόφσκι  ο οποίος την περασμένη Δευτέρα (26/6) κατέθεσε στην Εισαγγελία στο Βρότσλαβ που έχει αναλάβει τη διενέργεια έρευνας για την υπόθεση.

Η μυστηριώδης συναλλαγή και η γνωριμία στο ξενοδοχείο

Σύμφωνα με την πολωνική ιστοσελίδα fakt ο Κρίστσοφ Ρουτκόφσκι ισχυρίστηκε ότι κατέθεσε στοιχεία για την υπόθεση και ότι αυτό που μπορεί να πει δημόσια είναι ότι υπήρξε κάποιου είδους συναλλαγή μεταξύ της 27χρονης Αναστάζια και του 32χρονου από το Μπαγκλαντές. Μάλιστα συνέχισε λέγοντας ότι αυτή η συναλλαγή περισσότερο αφορά πρόσωπα και όχι αντικείμενα.

«Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω περισσότερα  για αυτή τη συναλλαγή. Ωστόσο ένας άνδρας από το Μπαγκλαντές που ζει στο νησί της Κω, θεωρώ ότι θα μπορούσε να εμπλέκεται και σε κάποιο είδος μαστροπείας» είπε ο Κρίστσοφ Ρουτκόφσκι.

Κατά την άποψή του η Αναστάζια μπορεί να ήταν ένα τυχαίο θύμα, ακριβώς επειδή είχε αποφασίσει να πάει με έναν άνδρα που μόλις είχε γνωρίσει και λόγω της «μυστηριώδους ανταλλαγής που επρόκειτο να γίνει».

Όσον αφορά για το πώς γνωρίστηκαν, ο Κρίστσοφ Ρουτκόφσκι ισχυρίστηκε ότι ο 32χρονος έψαχνε για δουλειά στο ξενοδοχείο όπου δούλευε η Αναστάζια.

Οι έρευνες στην Πολωνία

Αξίζει να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλία της οικογένειας της Αναστάζια, την Κω επισκέφθηκε ομάδα ιδιωτικών ντεντέκτιβ για την υπόθεση ενώ την απολογία του 32χρονου στις εισαγγελικές Αρχές στην Κω παρακολούθησε από κοντά και ένας Πολωνός εισαγγελέας κατόπιν σχετικής άδειας που έλαβε.

Η υπόθεση έχει λάβει μεγάλη δημοσιότητα στην Πολωνία. Την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή να ξεκινήσει έρευνα και στην Πολωνία για την δολοφονία της Αναστάζια.

Συγκεκριμένα με ανάρτησή του στο Twitter ο Ζμπίγκνιου Ζιόμπρο ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή για διεξαγωγή έρευνας για τη δολοφονία της Αναστάζια την οποία θα διεξάγει η Εισαγγελία στο Βρότσλαβ. «Οι εισαγγελείς θα ζητήσουν άμεσα στοιχεία από Έλληνες ανακριτές» κατέληξε στην ανάρτησή του ο υπουργός Δικαιοσύνης της Πολωνίας.

Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας την περασμένη Δευτέρα (26/6) ο εισαγγελέας του Βρότσλαβ κάλεσε να καταθέσει για την υπόθεση τον ιδιωτικό ντεντέκτιβ Κρίστσοφ Ρουτκόφσκι ο οποίος είναι ένας από αυτούς που ασχολείται και είχε πάει στην Κω.

Τα στοιχεία

Πάντως πέρα από τα όσα ισχυρίζεται ο Πολωνός ιδιωτικός ερευνητής, η ΕΛΑΣ έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η 27χρονη δεν γνώριζε τον 32χρονο. Κίνητρο της συνάντησης ήταν η προμήθεια κάνναβης και ότι ο 32χρονο στραγγάλισε την άτυχη κοπέλα όταν της επιτέθηκε για να την βιάσει και αυτή αντιστάθηκε.

Στη φυλακή 0 32χρονος

Το μεσημέρι της Τρίτης ο 32χρονος κρίθηκε εκ νέου προσωρινά κρατούμενος για τον βιασμό και την δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια στην Κω.

Κατά την απολογία του, που διήρκεσε τρεις ώρες στην ανακρίτρια , ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες για αρπαγή, βιασμό και ανθρωποκτονία.

Τις επόμενες ώρες ο 32χρονος θα οδηγηθεί σε κατάστημα κράτησης. Ο κατηγορούμενος συνοδευόμενος από τη δικηγόρο που του διόρισε το δικαστήριο, κα. Αθηνά Φουντωτού προσήχθη λίγο πριν το μεσημέρι, ενώπιον του ανακριτή Κω για να απολογηθεί.

Σημειώνεται πως η πρώτη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του αλλοδαπού ήταν για το αδίκημα της αρπαγής της 27χρονης Αναστάζια, για το οποίο στις 21 Ιουνίου απολογήθηκε στον ανακριτή Κω αρνούμενος τα όσα του καταλογίζονται.

Ωστόσο εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν ομόφωνα, την προφυλάκιση του και για την πρώτη όπως και για τη δεύτερη δικογραφία που αφορά τις κατηγορίες του βιασμού και της ανθρωποκτονίας.