Στις 5 το απόγευμα θα γίνουν γνωστά τα ονόματα του νέου κυβερνητικού σχήματος της ΝΔ.

Πριν από λίγη ώρα, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο και έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακαλλαροπούλου ενώ στη μία το μεσημέρι θα ορκιστεί νέος πρωθυπουργός.

Όπως έγινε γνωστό, το νέο κυβερνητικό σχήμα θα γίνει γνωστό στις 5 το απόγευμα, ενώ αύριο θα γίνει η ορκωμοσία του νέου σχήματος.

Οι πληροφορίες για τη σύνθεση της κυβέρνησης

Ο Κυριακός Μητσοτάκης έχει καταλήξει στα ονόματα που θα στελεχώσουν όλα τα κρίσιμα υπουργεία του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο υπουργείο Εξωτερικών φαίνεται πως τοποθετείται ο Γιώργος Γεραπετρίτης ενώ ο Νίκος Δένδιας μετακινείται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Στο Μαξίμου μένει ο Γιάννης Μπρατάκος ως υφυπουργός και επικεφαλής της γενικής γραμματείας του Κ. Μητσοτάκη. Ο Ακης Σκέρτσος επίσης ως υπουργός Επικρατείας και ο Σταύρος Παπασταύρου επίσης ως υπουργός Επικρατείας. Τρίτος υπουργός Επικρατείας, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα είναι ο Μάκης Βορίδης ο οποίος καλείται να «βγάλει τα κάστανα» από την «φωτιά» της Βουλής, με τα οκτώ κόμματα και ιδιαίτερα με αυτά που βρίσκονται στο φάσμα της ακροδεξιάς. Ο κ. Βορίδης αναμένεται να «τρέξει» και τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης.

Με βάση τις πληροφορίες ο Παύλος Μαρινάκης, ο γραμματέας της ΝΔ φαίνεται να αναλαμβάνει κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναπληρώτρια ΥΠΕΞ, αναμένεται να είναι η πρώην πρέσβης στις ΗΠΑ και έμπειρη διπλωμάτης, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. Πιθανότατα προς το κτίριο του ΥΠΕΞ να κατευθυνθεί και ο Τάσος Χατζηβασιλείου, ο οποίος γνωρίζει καλά τα διεθνή θέματα. Ακούγεται και το όνομα του Χρ. Στυλιανίδη.

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης ακούγεται για υφυπουργός Άμυνας, όπως και ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ποιοι πάνε στα υπουργεία Οικονομικών, Παιδείας και Εσωτερικών

«Τσάρος» της οικονομίας θα αναλάβει ο Κωστής Χατζηδάκης με αυξημένες αρμοδιότητες και με αναπληρωτή υπουργό τον Νίκο Παπαθανάση.

Στη θέση του κ. Χατζηδάκη στο Υπουργείο Εργασίας πιθανότατα θα αναλάβει ο Άδωνις Γεωργιάδης

Η Νίκη Κεραμέως από το Παιδείας πάει στο υπουργείο Εσωτερικών με υφυπουργό τον Θεόδωρο Λιβάνιο.

Στο Παιδείας πάει ο Κυριάκος Πιερρακάκης ενώ φαίνεται ότι υφυπουργός θα γίνει η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ο Θ. Σκυλακάκης φαίνεται να αναλαμβάνει το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Στο υπουργείο Υγείας κατευθύνεται ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης με αναπληρώτρια υπουργό την Ειρ. Αγαπηδάκη αλλά και υφυπουργός ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης ακούγεται το όνομα της ευρωβουλευτού Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου, αλλά και του Γ. Φλωρίδη.

Νέα υπουργός Τουρισμού θα είναι όπως όλα δείχνουν η Ολγα Κεφαλογιάννη με υφυπουργό τη Ζωή Ράπτη.

Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης φαίνεται ότι θα πάει ο Λευτέρης Αυγενάκης ενώ ο Νότης Μηταράκης θα αναλάβει το Ναυτιλίας.

Το νέο υπουργείο Οικογένειας φαίνεται να πάει στη Σοφία Ζαχαράκη ενώ ρόλο θα μπορούσε να παίξει ο Γιώργος Σταμάτης.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης φαίνεται να κατευθύνεται στο κτίριο της Κατεχάκη και το Προστασίας του Πολίτη.

Στο Πολιτικής Προστασίας δε φαίνεται να πηγαίνει ο Δ. Καιρίδης ή ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Το όνομα του Κώστα Σκρέκα παίζει για το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και πιθανότατα εκεί να πάει ως υφυπουργός ο Κ. Κυρανάκης.

Στα πρόσωπα «έκπληξη» του νέου Υπουργικού Συμβουλίου καταγράφεται το όνομα του δημάρχου Τρικάλων και προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου ο οποίος αναμένεται σύμφωνα με τις πληροφορίες, να αναλάβει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών φαίνεται ότι θα το αναλάβει ο Χρήστος Σταϊκούρας.