Η Εθνική υπό την τεχνική καθοδήγηση του Δημήτρη Ιτούδη, είχε θέσει από πέρσι έναν στόχο τριετίας. Το περσινό Eurobasket, το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Τρεις διοργανώσεις για μια πολύ καλή φουρνιά Ελλήνων παικτών.

Παίκτες όπως ο Σλούκας, ο Παπανικολάου, ο Καλάθης που λόγω ηλικίας βρίσκονται στο τέλος της καριέρας τους με τη Γαλανόλευκη, θα είχαν την ευκαιρία να πλαισιώσουν τους Ντόρσεϊ ή Γουόκαπ, τα αδέρφια Αντετοκούνμπο και τους Παπαγιάννη και Παπαπέτρου για να οδηγήσουν την Εθνική σε μια διάκριση, ένα μετάλλιο που τόσο λείπει από την ομάδα.

Ωστόσο το project αυτό δέχεται κλυδωνισμούς. Αρχικά ήρθε η ενημέρωση από τον Κώστα Σλούκα στο κλιμάκιο της Ομοσπονδίας πως δεν θα είναι διαθέσιμος αυτό το καλοκαίρι για την Εθνική, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Και τώρα έρχεται η είδηση πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι και αυτός πιθανό να μην κατέβει στο Παγκόσμιο Κύπελλο, στερώντας πολύτιμη δύναμη πυρός από την ομάδα.

Ας δούμε όμως πως έχει η υπόθεση για τον Έλληνα φόργουορντ. Είναι γνωστό πως θέλει να συμμετέχει συνέχεια και όποτε του δίνεται η δυνατότητα σε ματς της Εθνικής, έχοντας δηλώσει στο παρελθόν πως θεωρεί πιο… βαρύ ένα χρυσό με την Εθνική από ένα πρωτάθλημα στο ΝΒΑ.

Η επιθυμία του και η δίψα του να αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα είναι δεδομένη. Βρίσκεται στη χώρα μας εδώ και αρκετό καιρό και… λιώνει στις προπονήσεις για να είναι όσο το δυνατόν σε καλύτερη κατάσταση ενόψει της προετοιμασίας της Εθνικής η οποία για αυτόν ξεκινά στις αρχές Αυγούστου μετά από τη συμφωνία που έχει κάνει το ΝΒΑ και η FIBA για τους ΝΒΑers.

Βρίσκονται κοντά του αρκετά μέλη του επιτελείου των Μπακς για να τον υποστηρίζουν καθημερινά. Όμως είναι γνωστό πως πονάει στο γόνατο. Πονούσε σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και έμαθε να αγωνίζεται με αυτούς τους πόνους, κάνοντας συντήρηση και χάνοντας κάποια ματς στη σεζόν (αγωνίστηκε σε 63 στη regular season). Είναι επίσης δεδομένο πως οι πόνοι του δεν τον άφησαν να είναι στο 100% και συνετέλεσαν στον πρόωρο αποκλεισμό των Μπακς στα playoffs.

Με τα δεδομένα αυτά, ο Γιάννης προσπαθεί να αποφύγει την επιβάρυνση του γονάτου του καθώς αν χρειαστεί καθαρισμός χειρουργικά θα τον πάει αρκετά πίσω στη σεζόν και σίγουρα θα χάσει την Εθνική. Για αυτό πηγαίνει μέρα με τη μέρα. Η θέληση του είναι δεδομένη. Πολύ πιθανό να πάρει και το αεροπλάνο για τη Μανίλα. Ωστόσο το αν θα πατήσει παρκέ στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι κάτι που θα κρίνεται αμφίβολο μέχρι και την τελευταία μέρα, καθώς για έναν παίκτη του επιπέδου και των υποχρεώσεων/ δεσμεύσεων του Γιάννη Αντετοκούνμπο τίποτα δεν είναι απλό και δεδομένο…