Στη φυλακή θα παραμείνει ο Φρέντι Μπελέρης καθώς η δικαστής της ειδικής εισαγγελίας Τιράνων, SPAK, Αταλάντα Ζεκιράι απέρριψε την έφεση των δικηγόρων του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας για αποφυλάκιση με όρους.

Σύμφωνα με το himara.gr, η ίδια δικαστής είχε εξετάσει και την έφεση στις 22 Μαΐου και όπως και τώρα είχε αποφασίσει την παραμονή του Φέντι Μπελέρη και του Παντελή Κοκαβέση στη φυλακή.

Η εξέταση της έφεσης του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας από το SPAK ξεκίνησε στις 15:00 και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 16:00, η νομική του ομάδα ζήτησε εκ νέου από το δικαστήριο την αποφυλάκισή του με περιοριστικά μέτρα, προσκομίζοντας την απόφαση του δικαστηρίου Αυλώνας, η οποία τον αναγνωρίζει και επισήμως ως δήμαρχο Χιμάρας.

Ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για να πείσει την αλβανική δικαιοσύνης πως δεν εγκυμονεί κίνδυνος να διαφύγει από τη χώρα. Όπως αναφέρει το himara.gr, «η ανεξάρτητη αλβανική δικαιοσύνη φοβάται πως ένας εκλεγμένος δήμαρχος με επιχειρηματική δραστηριότητα και μόνιμη διαμονή στη Χιμάρα μπορεί να διαφύγει με κίνδυνο να μην μπορεί να επιστρέψει ποτέ στον τόπο του. Ακόμη και οι πιο δύσπιστοι έχουν πλέον πειστεί πως πρόκειται για κράτηση με καθαρά πολιτικά κίνητρα».

Ο Φρέντι Μπελέρης έχει συμπληρώσει 40 ημέρες στη φυλακή καθώς συνελήφθη στις 12 Μαΐου στη Χιμάρα, δύο  ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές με την κατηγορία για συνέργεια σε απόπειρα εξαγοράς ψήφων, ωστόσο οι πολίτες τον εξέλεξαν δήμαρχο.

Υπενθυμίζεται πως ο Παντελής Κοκαβέσης αφέθηκε ελεύθερος την 1η Ιουνίου με περιοριστικούς όρους και υποχρεωτική παρουσία στο τμήμα της Χιμάρας εξαιτίας των σοβαρών θεμάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Φόβοι ότι παρατείνεται η κράτηση για να χάσει το χρίσμα στον δήμο

Σύμφωνα με τον αδερφό του Φρέντι Μπελέρη, Λεονάρδο, θα πρέπει να περάσουν δύο μήνες από την εκλογή του Φρέντι Μπελέρη ώστε να ορκιστεί ως δήμαρχος Χιμάρας, ωστόσο ο φόβος όλων είναι πως οι αλβανικές Αρχές θα παρατείνουν την προφυλάκισή του με απώτερο στόχο να μην ορκιστεί και να χάσει τον δήμο Χιμάρας.

«Εάν σε αυτό το διάστημα ο Φρέντι Μπελέρης μείνει στη φυλακή και δεν ορκιστεί χάνει το χρίσμα», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο MEGA o αδερφός του δημάρχου Χιμάρας, Λεονάρδος Μπελέρης, ο οποίος δήλωσε πως η προφυλάκιση έγινε χωρίς να υπάρχουν στοιχεία.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας, τα στοιχεία και για το αδίκημα της εξαγοράς ψήφων είναι ανύπαρκτα. Πρόσθεσε μάλιστα ότι για αυτό το αδίκημα η προσωρινή κράτηση στην Αλβανία είναι ένα σπάνιο φαινόμενο και ειδικά για έναν άνθρωπο που είναι εκλεγμένος δήμαρχος.