Φωτιά ξέσπασε σε πολυκατοικία στην περιοχή της Ανάληψης στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Λίγο μετά τις 09:00 ξεκίνησε η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό ατόμων από την πολυκατοικία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά φέρεται να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα στα ρολόγια της ΔΕΗ.

Στην κατάσβεση της φωτιάς συμμετείχαν τρία οχήματα με 9 πυροσβέστες, με το ΕΚΑΒ την ίδια στιγμή να παραλαμβάνει άτομα με αναπνευστικά προβλήματα.

«Ήταν επιβαρυμένη η υγεία τους και τους πήρε το ασθενοφόρο. Υπάρχει ένα παιδί στον τέταρτο που μπαίνουν τώρα οι διασώστες να το διασώσουν αλλά δεν έχουν φτάσει εκεί οι καπνοί. Ήρθα να βοηθήσω να πάει η γυναίκα στο ασθενοφόρο. Τρία άτομα βγήκαν με αναπνευστικά προβλήματα. Από τη φωτιά έπεσε και το ρεύμα» ανέφερε γειτόνισσα σύμφωνα με το thesstoday.gr.

«Εγκλωβίστηκε η θεία μου»

«Με ενημέρωσε η θεία μου για τη φωτιά, καθώς είχε εγκλωβιστεί στο διαμέρισμα από τους καπνούς. Ήρθαν οι πυροσβέστες και την έσωσαν» δήλωσε συγγενικό πρόσωπο ενοίκου της πολυκατοικίας.

«Γέμισε καπνό η πολυκατοικία»

«Άκουσα την έκρηξη. Ήμουν τυχερός ευτυχώς δεν έγινε στα μούτρα μου, σε μηδέν χρόνο γέμισε καπνό η πολυκατοικία. Σε μηδέν χρόνο δεν μπορέσαμε να βγούμε έξω. Ανοίξαμε τα παράθυρα. Οι πυροσβέστες μας είπαν να βγούμε στα μπαλκόνια. Άγιο είχα. Η τύχη μου ήταν ότι θα είχα φύγει αλλά μου έτυχε μια δουλειά και καθυστέρησα. Εγώ ενημέρωσα την πυροσβεστική. Τους δώσαμε τα κλειδιά να ανοίξουν για να αεριστεί ο χώρος. Δεν φοβήθηκα αλλά είχα αγωνία. Η πυροσβεστική δεν άργησε καθόλου», περιέγραψε ένας ηλικιωμένος άνδρας ένοικος της πολυκατοικία σύμφωνα με το thestival.gr