Τεράστια φωτιά ξέσπασε στο Europa Park, το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της Γερμανίας, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν οι επισκέπτες να εκκενώσουν την περιοχή.

Βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο δείχνουν ένα τεράστιο «μανιτάρι» μαύρου καπνού να αναβλύζει από το εσωτερικό του λούνα παρκ, που συχνά αποκαλείται «η Disneyland της Γερμανίας»  ενώ οι σοκαρισμένοι επισκέπτες στέκονται όρθιοι και παρακολουθούν το τρομακτικό θέαμα.

Μάρτυρες ανέφεραν πως ακούστηκε μία ισχυρή έκρηξη πριν τη φωτιά.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε στη γερμανική εφημερίδα Bild ότι η τεράστια πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 16:40 τοπική ώρα με αποτέλεσμα 25.000 άνθρωποι να χρειαστεί να απομακρυνθούν από την τεράστια έκταση.

«Ακούστηκε μία δυνατή έκρηξη δύο ή τρεις φορές. Μετά από αυτό φάνηκε μια τεράστια φωτιά», είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας. Ο άνδρας ισχυρίστηκε ότι η φωτιά είχε ξεσπάσει στην πίστα AtlanticaSupersplash.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν πολυάριθμες δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ τρεις πυροσβέστες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με μικροτραυματισμούς.

Η ακριβής αιτία της φωτιάς παραμένει ακόμη άγνωστη, με πληροφορίες ωστόσο να αναφέρουν πως ξεκίνησε από μια αποθήκη του πάρκου, πριν εξαπλωθεί στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις.

Το πάρκο άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του το 1975, αλλά έκτοτε έχει υποστεί πολλές μεταμορφώσεις. Περιέχει πάνω από 100 διαφορετικές θεματικές πίστες και τα εισιτήρια κοστίζουν από 40 έως 300 λίρες.

Σημειώνεται πως το Europa Park είχε τυλιχτεί ξανά στις φλόγες το 2018, με μάρτυρες τότε να κάνουν λόγο για φλόγες άνω των 15 μέτρων.