Σύντομη σε διάρκεια διαδικασία ήταν η σημερινή ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας όπου συνεχίζεται η δίκη με κατηγορούμενη τη Ρούλα Πισπιρίγκου για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

Η πλευρά της κατηγορουμένης υπέβαλε αίτημα για διακοπή της συνεδρίασης υπέβαλλε καθώς ο δικηγόρος της  Αλέξης Κούγιας δεν μπορούσε να παρασταθεί για να εξετάσει τον γιατρό Γιάννη Παπαγιάννη λόγω παρουσίας του σε άλλη δίκη.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την πρόοδο της δίκης καθώς το δικαστήριο είχε καλέσει για δεύτερη φορά το μάρτυρα για να εξεταστεί έπειτα από αίτημα του κ. Κούγια.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και απέρριψε ομόφωνα το αίτημα για διακοπή της δίκης με τη συνεργάτιδα του Αλέξη Κούγια να αποχωρεί από την αίθουσα, αφού είχε λάβει σχετική εντολή από τον δικηγόρο.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου ρώτησε τη Ρούλα Πισπιρίγκου αν επιθυμεί να υποβάλλει ερωτήσεις αφού δεν εκπροσωπούνταν από συνήγορο, εκείνη απάντησε: «Δεν επιθυμώ καμία ερώτηση».

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε αμέσως μετά  ο γενετιστής Περικλής Μακρυθανάσης, που είχε διεξάγει το γονιδιακό έλεγχο στην Ίριδα, το 6 μηνών μωρό της οικογένειας, εξαιτίας του αιφνίδιου θανάτου του μωρού, αλλά και στη Τζωρτζίνα. «Ελέγξαμε τα γονίδια που σχετίζονται με τον αιφνίδιο θάνατο.

Επεκτάθηκε ο έλεγχος και σε αλλά γονίδια όπως αυτά που αφορούν τα μεταβολικά νοσήματα, ανέφερε ο μάρτυρας.

«Θεωρητικά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα υπάρχουν ασθένειες εκτός από αυτές που σχετίζονται με την καρδιά και προκαλούν ανακοπή», τα αμιγώς αυτοάνοσα νοσήματα δεν είναι κληρονομικά γενικά» εξήγησε ο μάρτυρας αναφερόμενος και σε όσα διάβασε στις εφημερίδες όπως είπε σχετικά με αυτοάνοσο νόσημα από το οποίο πάσχει η κατηγορούμενη.