Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες στην Κω για τον εντοπισμό της Αναστάζια από την Πολωνία με τις Αρχές να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο η 27χρονη να έχει πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας.

Η άτυχη κοπέλα αγνοείται από το βράδυ της Δευτέρας 12 Ιουνίου από το Μαρμάρι, όπου έμενε και εργαζόταν μαζί με τον ομοεθνή 28χρονο φίλο της.

Οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη για τον εντοπισμό της, με ειδικές ομάδες να χτενίζουν τις περιοχές όπου εθεάθη τις τελευταίες ώρες πριν χαθούν τα ίχνη της.

Στην επιχείρηση εντοπισμού της κοπέλας συμμετέχουν κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης καθώς και εθελοντές οι οποίοι με drone και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά «χτενίζουν» την περιοχή στην οποία εντοπίστηκε για τελευταία φορά η 27χρονη. Η έρευνα είναι δύσκολη καθώς η περιοχή είναι βαλτώδης με πολλά πηγάδια.

Η μητέρα της 27χρονης μιλώντας στο τοπικό πολωνικό μέσο tuwroclaw.com, δήλωσε πεπεισμένη ότι η κόρη της έχει πέσει θύμα απαγωγής. «Η Αναστάζια έχει απαχθεί. Δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες, αλλά πιστεύω ότι η κόρη μου απήχθη» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, κρατούμενος παραμένει ο 32χρονος Μπαγκλαντεσιανός ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία της αρπαγής και θεωρείται ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Αναστάζια.

Ο συγκεκριμένος άνδρας μαζί με άλλα 4 άτομα (από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές) εντοπίστηκαν μέσα από κάμερες ασφαλείας να βρίσκονται μαζί με την κοπέλα εκείνο το μοιραίο βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

Όπως υποστήριξαν στην Αστυνομία, η κοπέλα βρέθηκε μαζί τους σε σούπερ μάρκετ του νησιού. Εκεί, όπως είπαν οι ίδιοι, όταν συνειδητοποίησαν ότι η νεαρή κοπέλα ήταν σε κατάσταση μέθης, της πρότειναν να την πάνε στο σπίτι τους μέχρι να αισθανθεί καλύτερα, όπως και έγινε.

Ο βασικός ύποπτος

Ο 32χρονος παραδέχθηκε ότι στο σπίτι συνευρέθηκε σεξουαλικά με την κοπέλα. Στη συνέχεια, όπως ανέφερε ο ίδιος, την άφησε σε εξωτερικό χώρο και έφυγε.

Όπως προέκυψε όμως, έπειτα από έρευνα της Αστυνομίας, στο σημείο που υπέδειξε ο Μπαγκλαντεσιανός δεν βρέθηκε κανένα ίχνος της κοπέλας, ενώ ούτε οι κάμερες που ήταν εκεί έδειξαν κάποια κίνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 32χρονος έπεσε σε αντιφάσεις στις καταθέσεις του ενώ ένα ακόμα στοιχείο που τον καθιστά βασικό ύποπτο στην υπόθεση είναι ότι στην κατ’ οίκον έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι την επόμενη ημέρα της εξαφάνισης, είχε βγάλει εισιτήριο και ετοιμαζόταν να φύγει για την Ιταλία.

Επίσης ένα άλλο στοιχείο που προέκυψε τις τελευταίες ώρες είναι σε ένα από τα άλλα τέσσερα άτομα εντοπίστηκαν σημάδια που δείχνουν ότι πρόσφατα είχε προηγηθεί πάλη.

Επιπλέον ένα σημαντικό στοιχείο που αποκάλυψε η εκπομπή Φως στο Τούνελ το βράδυ της Παρασκευής, είναι ότι τα ρούχα του νεαρού που κρατείται, είχαν κολλημένα πάνω τους αγκάθια, που σημαίνει ότι τη νύχτα της εξαφάνισης, βρέθηκε πιθανότατα σε χωράφια. Στις Αρχές δήλωσε ότι επέστρεψε σπίτι του στις 22:00, αλλά ο συγκάτοικός του κατέθεσε ότι δεν τον είδε μέχρι τις 23:00 που κοιμήθηκε.

Ο σύντροφος

Στον κάδρο των ερευνών βρίσκεται και ο 28χρονος σύντροφος της κοπέλας επίσης από την Πολωνία. Ήταν αυτός που ενημέρωσε τις Αρχές για την εξαφάνιση της 27χρονης.

Σύμφωνα με όσα είπε στην Αστυνομία το βράδυ της Δευτέρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με την σύντροφό του η οποία του ανέφερε ότι βρισκόταν στο Μαρμάρι, σε κατάσταση μέθης και ότι θα την πήγαινε κάποιος στο δωμάτιο του ξενοδοχείο που εργάζεται με την μηχανή του.

Στη συνέχεια του έστειλε την τοποθεσία της με σκοπό να μεταβεί ο σύντροφός να την πάρει. Όμως όταν εκείνος έφτασε, δεν την βρήκε στο σημείο που του υπέδειξε.

Σε αλλεπάλληλες προσπάθειες που έκανε για να επικοινωνήσει μαζί της στο κινητό της τηλέφωνο της αυτό ήταν απενεργοποιημένο.

Στις 23:38 το βράδυ μέσω εφαρμογής, εντόπισε το κινητό της τηλέφωνο στην περιοχή Τιγκάκι στην οδό Κωνσταντίνου Κιαπόκα.

«Την είδα πριν χαθεί…» – Σημαντική μαρτυρία για την 27χρονη αγνοούμενη

Εν τω μεταξύ, μία σημαντική μαρτυρία έφθασε στο «Φως στο Τούνελ» χθες το βράδυ για την αγνοούμενη.

«Η κοπέλα καθόταν έξω μόνη της σε μια περίφραξη που έχω εκεί πέρα και έπινε. Από εκεί και πέρα μετά δεν ξέρω. Το μαγαζί που δουλεύουμε είναι από το ξενοδοχείο της κοπέλας γύρω στα 500 μέτρα.

Ήρθε μόνη της εδώ, πήρε το κρασάκι και κάτι άλλα πράγματα και κάθισε έξω. Έκατσε περίπου ένα 20λεπτο και μετά έφυγε».

Σχετικά με τον άντρα που έχει συλληφθεί με καταγωγή από το Μπαγκλαντές περιέγραψε η μάρτυρας: «Αυτός είναι πολλά χρόνια εδώ πέρα. Πιο πολύ σε κτήματα δούλευε. Από την κάμερα του μαγαζιού είδαμε ότι ο συγκεκριμένος την πήρε έξω από το μαγαζί».

Και συμπλήρωσε: «Όταν έφυγαν ήταν μόνο αυτός με την κοπέλα».

Ειδικά με την κοπέλα που αγνοείται σημείωσε η μάρτυρας στο Τούνελ ότι δεν ήταν μεγάλο το χρονικό διάστημα που είχε φθάσει η 27χρονη στο νησί της Κω και δούλευε πρώτη φορά στο ξενοδοχείο.

Οι τελευταίες κινήσεις της Αναστάζια

Την Δευτέρα 12 Ιουνίου η Αναστάζια εντοπίζεται:

20:00: Σε μίνι μάρκετ στην περιοχή Μαρμάρι

20:30: Φτάνει η παρέα των πέντε ανδρών

21:00: Η 27χρονη αποχωρεί από το μίνι μάρκετ κι επιβιβάζεται σε μηχανάκι που οδηγεί ο 32χρονος

Την Τρίτη 13 Ιουνίου στις 04:16 στην περιοχή Τιγκάκι δίνει το τελευταίο στίγμα το τηλέφωνο της Αναστάζια.

Για την εξαφάνιση της 27χρονης ενεργοποιήθηκε το missing alert από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

«Στις 12/06/2023 εξαφανίστηκε από την περιοχή της Κω η Αναστάζια Πατρίτσια Ρουμπίνσκα, 27 ετών, υπήκοος Πολωνίας.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της Αναστάζια Πατρίτσια Ρουμπίνσκα και άμεσα προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ενήλικης, κατόπιν αιτήματος των οικείων της, καθώς ενδέχεται να συντρέχουν λόγοι οι οποίοι θέτουν τη ζωή της σε κίνδυνο.

Η Αναστάζια Πατρίτσια Ρουμπίνσκα έχει ύψος 1,65 μ., έχει κανονικό βάρος, έχει ξανθά μαλλιά

και καστανά μάτια. Φορούσε ροζ φόρεμα με λουλούδια, μπλε γυαλιά ηλίου και έφερε ασημένιο σακίδιο πλάτης.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, στην «Εθνική Γραμμή για τους Αγνοούμενους

Ενήλικες – 1017», σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας αλλά και μέσω της εφαρμογής Missing Alert app, όπου υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση».

Πηγή φωτογραφιών: KOS TV