Ιστιοφόρο με 60 περιπου επιβαίνοντες μετανάστες 110 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Πύλου εντόπισαν οι ιταλικές Αρχές και έχει ενημερωθεί ο ελληνικός Θάλαμος Επιχειρήσεων.

Το ιστιοφόρο δεν εκπέμπει σήμα κινδύνου, αλλά πλέει κανονικά και σύμφωνα με πληροφορίες, παρακολουθείται από τις Αρχές.

Στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων από το ναυάγιο που σημειώθηκε την Τετάρτη, συνεχίζονται αδιαλείπτως αν και για δεύτερο 24ωρο δεν έχουν αποδώσει.

Το ιστιοφόρο πλέει σε θαλάσσια περιοχή 110 νμ από Πύλο κοντά στα όρια των ζωνών SnR Ελλάδας Ιταλίας

Αυτή την ώρα οι δυνάμεις που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, συμμετέχοντας στις έρευνες για το πολύνεκρο ναυάγιο, είναι μια φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, έξι παραπλέοντα πλοία και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού Σώματος για την ύπαρξη του σκάφους ενημέρωσε ο ιταλικός θάλαμος επιχειρήσεων το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνα και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας.

Το σκάφος σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να πλέει χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα, ενώ δεν έχει ζητήσει προς το παρόν τη συνδρομή βοήθειας

«Δεν υπάρχει κίνδυνος»

«Δεν υπάρχει κίνδυνος, το ιστιοφόρο πλέει κανονικά» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού, Νίκος Αλεξίου, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Εξήγησε, δε, ότι έχει δοθεί εντολή σε παραπλέοντα μέσα ενώ στο σημείο καταφθάνει και ελικόπτερο με σκοπό την καλύτερη εκτίμηση της κατάστασης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού σημείωσε ότι ακόμη δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τους επιβαίνοντες ενώ οι καιρικές συνθήκες δεν είναι δυσμενείς στην περιοχή.