Στην Ελλάδα βρίσκεται από χθες, Πέμπτη 15 Ιουνίου, ο Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του, Μισέλ.

Το ζευγάρι φιλοξενείται στο σπίτι του Τομ Χανκς και της Ρίτα Γουίλσον στην Αντίπαρο, όπου το βράδυ πραγματοποιήθηκε μία μεγάλη δεξίωση στο σπίτι του χολιγουντιανού ηθοποιού με δεκάδες κόσμο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Πρωινού», απόψε ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών  θα μεταβεί στην Πάρο για να κάνει βόλτα και να δειπνήσει σε γνωστό εστιατόριο στη Νάουσα.

Σημειώνεται πως τα ζεύγη Χανκς και Ομπάμα δεν είναι η πρώτη φορά που κάνουν μαζί διακοπές, καθώς συνδέονται με στενή φιλία. Στο παρελθόν είχαν ξανακάνει στη Γαλλική Πολυνησία μαζί τον Μπρους Σπρίνγκστιν και την Όπρα.

Πάντως, ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος δεν ήρθε στη χώρα μας μόνο για να απολαύσει τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου. Ο λόγος είναι ότι την Πέμπτη 22 Ιουνίου θα μιλήσει στο SNF Nostos Conference 2023, για τους τρόπους ενίσχυσης της δημοκρατίας και τη σημασία στήριξης της επόμενης γενιάς ηγετών.

Όπως αναφέρει το Obama Foundation σε ανακοίνωσή του: «Τον Ιούνιο 2023, το πρόγραμμα Obama Foundation Leaders διοργανώνει συνέδριο στην Αθήνα, με τη συμμετοχή του Προέδρου Barack Obama και των 105 Obama Leaders, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Η διοργάνωση του συνεδρίου σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της εξάμηνης διαδρομής των συμμετεχόντων του προγράμματος, με σκοπό την ανάπτυξη ηγετικών δεξιοτήτων, προσφέροντάς τους παράλληλα την ευκαιρία να καλλιεργήσουν σχέσεις με ανθρώπους από διαφορετικές χώρες και κλάδους, και να αποφοιτήσουν από το πρόγραμμα ως μέλη του διεθνούς δικτύου ηγετών του Obama Foundation».