Την ώρα που οι ελπίδες για επιζόντες από το πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου έχουν σχεδόν μηδενιστεί, οι λιμενικοί προχωρούν στη λήψη καταθέσεων από τους διασωθέντες.

Τα έμπειρα στελέχη του Λιμενικού εκτιμούν ότι είναι αρκετά πιθανό οι υπεύθυνοι του ταξιδιού του αλιευτικού, στο ταξίδι θανάτου στη Μεσόγειο, να βρίσκονται μεταξύ των 104 ανθρώπων που κατάφεραν να περισυλλέξουν οι διασώστες.

Για το λόγο αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη η προανακριτική διαδικασία, με τη λήψη καταθέσεων από τους μετανάστες που διαμένουν σε ειδικούς χώρους, ενώ θα ακολουθήσουν όσοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Αναζητούν και τον «καπετάνιο»

Οι λιμενικοί θα κληθούν να ερευνήσουν και ποιο είναι το πρόσωπο που συνομιλούσε με το κέντρο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του πλοίου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Λιμενικό, το πρόσωπο αυτό μιλούσε άπταιστα αγγλικά και ήταν το πρόσωπο που είχε αρνηθεί την παροχή βοήθειας από τις ελληνικές Αρχές.

Και η ΕΥΠ στις έρευνες

Παράλληλα, στις έρευνες συμμετέχει και κλιμάκιο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών που βρίσκεται ήδη στην Καλαμάτα, προκειμένου να μπορέσει να συλλέξει πληροφορίες για το δίκτυο των διακινητών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δοθεί εντολή από τις Αρχές να μη απομακρυνθεί κανείς από την Καλαμάτα μέχρι να εντοπιστούν οι διακινητές και να συλληφθούν, προκειμένου να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη για το πολύνεκρο ναυάγιο.