Από στρεπτόκοκκο  φαίνεται να προήλθε ο θάνατος του 7χρονου αγοριού από την Ημαθία, το βράδυ της Κυριακής 11 Ιουνίου. Σήμερα βγήκαν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που έδειξαν την αιτία της τραγικής κατάληξης του παιδιού που μεταφέρθηκε με υψηλό πυρετό αρχικά στο νοσοκομείο Γεννηματάς και στη συνέχεια στο Ιπποκράτειο, στη ΜΕΘ Παίδων.

Το παιδί παρουσίασε αρχικά υψηλό πυρετό και γαστρεντερίτιδα και οι γονείς του το μετέφεραν στο νοσοκομείο της Νάουσας ενώ στη συνέχεια κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης.

Με την κατάσταση της υγείας του να επιδεινώνεται ραγδαία, το παιδί μεταφέρθηκε την Κυριακή σε κωματώδη κατάσταση, στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο, καθώς είναι το μοναδικό που διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων. Το παιδί υπέστη ανακοπή και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών που επί μία ώρα του έκαναν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, ο επτάχρονος κατέληξε γύρω στις 22.00 της Κυριακής.

Μιλώντας στο Mega ο πατέρας του παιδιού είπε ότι υπάρχουν ευθύνες γιατρών αλλά αυτή τη στιγμή είναι νωρίς να τις αναζητήσουμε.

«Μας είπαν ότι τελικά ήταν στρεπτόκοκκος. Τώρα βγήκαν τα αποτέλεσμα. Χθες που τον έβαλαν στη ΜΕΘ πήραν δείγματα και τώρα βγήκαν τα αποτελέσματα και τελικά μας είπαν ήταν στρεπτόκοκκος και όχι μηνιγγίτιδα που μας είπαν στην αρχή», δήλωσε ο πατέρας στο makthes.gr

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Νάουσας

«Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια ο ίδιος προσωπικά και εκ μέρους όλης της δημοτικής αρχής στην οικογένεια, στους οικείους, στους συμμαθητές και τους δασκάλους για την απώλεια του μικρού μαθητή μας από το Στενήμαχο. Οι σκέψεις μας αυτές τις ώρες είναι στην οικογένεια του παιδιού, στην οποία εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας» δήλωσε ο δήμαρχος Ναουσας, Νικόλας Καρανικόλας.