Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε ο ΔΣΑ στο Υποθηκοφυλακείο Αθηνών (μεταβατικό Κτηματολογικό Γραφείο) διαμαρτυρόμενος για τις «λίστες της ντροπής» που αναγκάζονται να τηρούν από τα «μαύρα μεσάνυχτα» πολίτες και δικηγόροι για να εξυπηρετηθούν από τη συγκεκριμένη Δημόσια Υπηρεσία, αλλά και πολλά άλλα Κτηματολογικά Γραφεία του Λεκανοπεδίου (Καλλιθέα, Ζωγράφου, Κορωπί κοκ).

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε ανακοίνωση του ΔΣΑ πραγματοποίησαν συνάντηση με την προϊσταμένη του Υποθηκοφυλακείου και «της αναφέραμε τόσο τα ζητήματα που σχετίζονται με την χρονική προτεραιότητα, την εξυπηρέτηση των προδήλων σε ειδική σειρά, το χρόνο χορήγησης πιστοποιητικών και την κόλουρη εκπλήρωση της προγραμματικής σύμβασης ΔΣΑ – Κτηματολογίου ως προς τους δικηγόρους που θα κάνουν ενημέρωση κοινού, αλλά και τη στατικότητα του κτιρίου».

Προσθέτουν μάλιστα οι δικηγόροι ότι όπως τους ενημέρωσε  επί 120 οργανικών θέσεων σήμερα υπηρετούν μόνο 35 υπάλληλοι (!!!), η ηλεκτρονική εξυπηρέτηση ραντεβού δεν αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία πριν τις αρχές Ιουλίου 2023, η ενημέρωση του κοινού και των επαγγελματιών του χώρου – δικηγόροι – συμβολαιογράφοι – δικαστικοί επιμελητές, θα γίνεται μόνο μία φορά την εβδομάδα (κάθε Παρασκευή) από τούδε και στο εξής αντί για δύο που ίσχυε μέχρι σήμερα (Τρίτη-Πέμπτη) λόγω έλλειψης προσωπικού. Επίσης μας ενημέρωσε ότι έχει ζητηθεί η μεταστέγαση μέρους του όγκου των φακέλων σε άλλο κτίριο λόγω υπερφόρτωσης του ημιωρόφου και του πρώτου ορόφου».

Ο ΔΣΑ θα ζητήσει άμεσα συνάντηση με τη διοίκηση του «Ελληνικού Κτηματολογίου» και επιφυλάσσεται να κλιμακώσει περαιτέρω τις κινητοποιήσεις του.

Από το ΔΣ του ΔΣΑ παρευρέθηκαν ο πρόεδρος Δημήτρης Βερβεσός, ο αντιπρόεδρος Αλέξανδρος Μαντζούτσος, ο γεν. γραμματέας Χρήστος Κακλαμάνης, ο ταμίας Κων/νος Καρέτσος, ο υπεύθυνος για τα θέματα του Κτηματολογίου σύμβουλος Ζώης Σταυρόπουλος και οι σύμβουλοι Ευστάθιος Αναλυτής, Μαρινέττα Γούναρη, Άννα Ζουρνατζή, Μιχάλης Καλαντζόπουλος και  Χριστίνα Τσαγκλή.