Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο Άκης Σκέρτσος, απαντώντας στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, που κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για «άθλιες  κυπατζίδικες πρακτικές» απέναντι στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να απολογηθεί για τις ανθελληνικές επιλογές που έχει κάνει στη Θράκη αντί πινακίου ολίγων ψήφων, ζητάει και τα ρέστα», δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο Τσίπρας ήξερε»

Υποστηρίζει, μάλιστα, πως «ο κ. Τσίπρας είχε πλήρη ενημέρωση πριν την προκήρυξη των εκλογών ότι οι δύο υποψήφιοι που επέλεξε να στηρίξει μέχρι τέλους προσωπικά και κομματικά είχαν ήδη εξασφαλίσει τη στήριξη του τουρκικού προξενείου, ως εκφραστές της πιο ακραίας αναθεωρητικής προπαγάνδας».

«Κι όμως, αυτό δεν τον εμπόδισε να τους δώσει το χρίσμα του υποψηφίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, για να μπορούν ανεμπόδιστα να υπηρετούν ‘υβριδικές επιθέσεις’ πλέον και εντός ελληνικών συνόρων», σημειώνει ο κ. Σκέρτσος.

Και τονίζει: «Επαναλαμβάνουμε, η τελική εκλογική έκβαση στη Ροδόπη δεν έχει κομματικό αλλά εθνικό χαρακτήρα. Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος και δεν ανέχεται παρεμβάσεις στα εσωτερικά της με ‘δούρειους ίππους’ που υπηρετούν αλλότρια – πάντως σίγουρα όχι τα εθνικά – συμφέροντα».

«Θα πάρουν θέση οι δύο υποψήφιοι;»

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ παραθέτει και ένα υστερόγραφο στο τέλος της δήλωσής του, απευθυνόμενος στους δύο μειονοτικούς υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε Ροδόπη και Ξάνθη:

«Υ.Γ. Οι δύο υποψήφιοι βουλευτές, που έχουν πιει το αμίλητο νερό, θα πάρουν επιτέλους θέση για το αν διεκδικούν την ψήφο της μουσουλμανικής ή της ‘τουρκικής’ μειονότητας;».