Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη το πρωί της Τρίτης στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη καθώς ένας νοσηλευόμενος ασθενής στην παθολογική κλινική το έσκασε και έθεσε και τον εαυτό του σε κίνδυνο, καθώς περπατούσε στον Περιφερειακό σε ώρα αιχμής.

Ο ασθενής για άγνωστο λόγο αποφάσισε να εξαφανιστεί από το νοσοκομείο, ενώ μόλις οι γιατροί αντιλήφθηκαν την απουσία του από τον θάλαμο, σήμανε συναγερμός σε όλο το νοσοκομείο, όπως προβλέπεται βάσει του πρωτοκόλλου ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr οι θεράποντες ιατροί κατάφεραν να τον εντοπίσουν λίγο πριν κατευθυνθεί προς τον Περιφερειακό και προσπάθησαν να τον πείσουν να επιστρέψει, όμως εκείνος… αρνήθηκε και συνέχισε κανονικά τη διαδρομή του.

Η αστυνομία δεν έχει εντοπίσει τα ίχνη του

Για την εξαφάνιση του ασθενούς ειδοποιήθηκε η Ελληνική Αστυνομία ωστόσο μέχρι στιγμή δεν έχουν εντοπίσει τα ίχνη του.

Όπως αναφέρουν πηγές του νοσοκομείου, δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος ασθενής αποφασίζει να αποχωρήσει μόνος του από το νοσοκομείο πριν λάβει την έγκριση των γιατρών.

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν παράλληλα τη σημασία του συστήματος ασφαλείας του Παπαγεωργίου, καθώς σε περιπτώσεις όπως αυτή -αλλά και σε άλλες- ενεργοποιείται κωδικός επείγουσας κατάστασης, γεγονός το οποίο βοηθά ώστε να γνωστοποιηθεί ένα συμβάν σε όλο το νοσοκομείο.