Ποινή φυλάκισης 8 ετών επιβλήθηκε στην 18χρονη, σήμερα, που σκότωσε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, την 22χρονη φίλη της στο σπίτι της στο Μαρούσι.

Το περιστατικό συνέβη στις 12 Δεκεμβρίου 2022, με την 17χρονη τότε κοπέλα να μαχαιρώνει με μανία την 22χρονη φίλη της.

Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος της ποινική δίωξη για τετελεσμένη ανθρωποκτονία και παράνομη οπλοχρησία, με τη δίκη της να ολοκληρώνεται σήμερα.

Η 18χρονη θα μεταβεί σε Κατάστημα Κράτησης Νέων, με το δικηγορικό γραφείο του εκπροσώπου της, Αλέξη Κούγια να εκδίδει σχετική ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου

Μετά από εξαντλητική διαδικασία πέντε ημερών, ορισμένες εκ των οποίων και σε μεταμεσονύκτιες ώρες, το Δικαστήριο που εκδίκαζε την υπόθεση της 18χρονης Μ.Χ. εξέδωσε σήμερα την απόφασή του, με την οποίαν την καταδίκασε να εκτίσει ποινή εγκλεισμού σε Κατάστημα Κρατήσεως Νέων, ύψους 8 ετών.

Τόσο ο επικεφαλής του γραφείου μας κος Αλέξιος Κούγιας, όσο και οι γονείς της ανήλικης, επίλεκτος καρδιολόγος και επίλεκτη καθηγήτρια, θέλουμε να εκφράσουμε προς την Πρόεδρο και τα μέλη του Δικαστηρίου που εξέδωσε αυτήν την απόφαση την απόλυτη ευγνωμοσύνη μας τόσο για τη διαδικασία, που ήταν υποδειγματική, όσο και για τη διδακτική και κοινωνιολογική προσέγγιση, την οποίαν έκαναν οι κυρίες δικαστές.

Η 18χρονη, η οποία ομολόγησε την ενοχή της, υπήρξε άριστη μαθήτρια, με τέλεια γνώση αγγλικών, γαλλικών, μουσικός τριών οργάνων και Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο αγώνισμα των 10.000 μέτρων νεανίδων, εξέφρασε τη συντριβή της για την εγκληματική της συμπεριφορά και προετοιμάζεται προκειμένου να εισαχθεί μέσω πανελληνίων εξετάσεων στην Ιατρική Σχολή.