Νέα επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, ότι έχουν «κρυφή ατζέντα» στη φορολογία, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άκης Σκέρτσος, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Ζητούμε την κοστολόγηση των εμφανώς πανάκριβων προγραμμάτων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ», τόνισε χαρακτηριστικά και επέμεινε ότι τα δύο αυτά κόμματα οφείλουν να ενημερώσουν τους πολίτες για τα ποια μέτρα θα λάβουν, ποιους φόρους θα επιβάλλουν σε ποιους και για πόσο χρόνο, ώστε να υλοποιήσουν τη δέσμευσή τους για μείωση του ΦΠΑ στην κατανάλωση, αλλά και τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης», παρά το γεγονός ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η Πόπη Τσαπανίδου και ο Διονύσης Τεμπονέρας, χαρακτήρισαν τον κ. Σκέρτσο «πλαστογράφο» για την «δήθεν κοστολόγηση» του προγράμματος της Κουμουνδούρου από το ΓΛΚ.

«Μόνο η ΝΔ έχει κοστολογημένο πρόγραμμα»

Ο κ. Σκέρτσος προειδοποίησε πως δεν μπορούμε να επανέλθουμε σε συνταγές του παρελθόντος και τόνισε μόνο η Νέα Δημοκρατία έχει κοστολογημένο πρόγραμμα, που μπορεί να οδηγήσει εκ του ασφαλούς τη χώρα στην πρόοδο, χωρίς επιπρόσθετους φόρους, αλλά με σημαντικές ελαφρύνσεις.

Ερωτηθείς για την απάντηση του υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, ως προς την κοστολόγηση του «γαλάζιου» προγράμματος από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ο Άκης Σκέρτσος απάντησε ότι «η αντιπολίτευση έρχεται με καθυστέρηση μίας κάλπης να επιβεβαιώσει αυτό που λέγαμε από την αρχή.

Και προσέθεσε πως «εφόσον ήλθαν στα λόγια μας λοιπόν, ας υποβάλλουν τα προγράμματά τους για κοστολόγηση και να μην κρούουν ανοιχτές θύρες», ενώ όπως τόνισε, «πρώτος εγώ έχω προτείνει να θεσμοθετηθεί η υποχρέωση κοστολόγησης των προεκλογικών προγραμμάτων από συγκεκριμένο φορέα».

«Ενεργούμενα του τουρικού προξενείου οι Φερχάτ και Ζεϊμπέκ»

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επανέλαβε, επίσης, ότι οι δύο μειονοτικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ροδόπης Οζγκιούρ Φερχάτ, και Ξάνθης Ζειμπέκ Χουσεΐν, είναι «ενεργούμενα του τουρκικού προξενείου», ενώ κάλεσε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να τους αποπέμψει.

Κληθείς να σχολιάσει το debate των πέντε πολιτικών αρχηγών, που θα διεξαχθεί στις 15 Ιουνίου, ο Άκης Σκέρτσος δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία «τάσσεται παγίως υπέρ του διαλόγου».