Στο Α΄ Νεκροταφείο, στη 1 μετά το μεσημέρι, θα πουν σήμερα το τελευταίο αντίο συγγενείς και φίλοι στη Νόνικα Γαληνέα που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή σε ηλικία 84 ετών. Η αγαπημένη ηθοποιός -σύμφωνα με δημοσιεύματα- άφησε πίσω της ένα γράμμα στο οποίο περιέγραφε τις τελευταίες της επιθυμίες.

Πώς θέλει να γίνει η κηδεία της, ποιος θέλει να εκφωνήσει τον επικήδειό της ορίζοντας την Άννα Φόνσου, τη μοναδική σε αυτό το ρόλο.

Στην ίδια επιστολή η Νόνικα Γαληνέα ανέφερε ότι αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν για τους σκοπούς του Ιδρύματος «Το σπίτι του ηθοποιού».

Οι τελευταίες επιθυμίες για τα γενέθλια της που δεν τα πρόλαβε

Παρά τα μεγάλα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε σχεδίαζε και το πώς θα γιόρταζε τα 85α γενέθλιά της. Στις τελευταίες της συναντήσεις ήταν και αυτή με την Άννα Φόνσου στο σπίτι της στην Κηφισιά συζητώντας πώς επιθυμούσε να εορταστούν στον εξωτερικό χώρο του Σπιτιού του Ηθοποιού.

Όταν, όμως, η Άννα Φόνσου τη ρώτησε τι ήθελε να αναγράφεται στην τούρτα της, η Νόνικα Γαληνέα της είχε απαντήσει «ίσως αυτά να είναι και τα τελευταία μου γενέθλια».

Στο άκουσμα της φράσης αυτής η Άννα Φόνσου τη «μάλωσε» λέγοντας «σε παρακαλώ, τι πράγματα είναι αυτά; Πες μου ειλικρινά τι θες να γράψουμε» με τη Νόνικα Γαληνέα να της αποκρίνεται: «Όταν περάσουν τα χρόνια, ποτέ δεν ξέρεις πότε θα είναι τα τελευταία σου γενέθλια».