Ευρεία επιχείρηση πραγματοποίησαν οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών για την αντιμετώπιση των κλοπών πορτοφολιών στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Στα χέρια των αστυνομικών έπεσαν πέντε αλλοδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για περιπτώσεις κλοπής και απόπειρας κλοπής, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες για -κατά περίπτωση- κλοπή και απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Οι δράστες έκαναν τους… τουρίστες

Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών προχώρησαν στη χαρτογράφηση της δράσης ατόμων που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στις κλοπές πορτοφολιών στην περιοχή του ιστορικού – εμπορικού κέντρου των Αθηνών (Πλάκα, Αναφιώτικα, Μοναστηράκι, Σύνταγμα κτλ).

Όπως προέκυψε οι συλληφθέντες λειτουργώντας ως ομάδες, έρχονταν στην Ελλάδα και διαμένοντας σε ξενοδοχεία του κέντρου των Αθηνών, δρούσαν στοχευμένα διαπράττοντας κλοπές πορτοφολιών και λοιπών τιμαλφών, κυρίως από τουρίστες.

Για να πετύχουν τον σκοπό τους, ντύνονταν ως τουρίστες κατά την διάπραξη κλοπών, κρατώντας χάρτες, τσαντάκια, autoguide κτλ, ενώ άλλαζαν συνεχώς καταλύματα (ξενοδοχεία, airbnb κτλ) προς αποφυγή εντοπισμού τους. Επιπλέον, στην κατοχή τους έφεραν είδη ρουχισμού τα οποία εναλλάσσονταν δυσχεραίνοντας τον εντοπισμό και την στοχοποίηση τους.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δωμάτια ξενοδοχείου όπου διέμεναν -μεταξύ άλλων- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3.425 ευρώ, 110 λίρες Αγγλίας, ένα πορτοφόλι, δύο διαβατήρια,  σκουλαρίκια και ρολόι, καθώς και τρεις τουριστικοί χάρτες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.