Την πόρτα του δικαστικού Μεγάρου στο Ναύπλιο πέρασε το μεσημέρι του Σαββάτου ο ιερέας που υπηρετεί σε χωριό της Ερμιονίδας στην Αργολίδα και κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος 12χρονου αγοριού.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και ο ίδιος οδηγήθηκε για να απολογηθεί σε ανακριτή και εισαγγελέα για τις πράξεις που κατηγορείται.

Σημειώνεται ότι ο ιερέας κατηγορείται ότι απέστειλε σε ανήλικο, μέσω εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης, βίντεο με άσεμνο περιεχόμενο.

Τι ισχυρίστηκε ο ιερέας

Σύμφωνα με πληροφορίες του argolikeseidhseis, ο ιερέας ισχυρίστηκε πως το βίντεο το έστειλε κατά λάθος στον 12χρονο και πως είχε άλλον παραλήπτη.

Από την αστυνομία κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του ιερέα, η εξέταση των οποίων αναμένεται να ρίξει περαιτέρω φως στην υπόθεση και τη δράση του.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου.

Τέθηκε σε αργία ο ιερέας

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης για την υπόθεση του ιερέα, γνωστοποιώντας ότι τέθηκε σε αργία.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η `Ιερά Μητρόπολις «Υδρας, Σπετσών & Αιγίνης άνακοινοί ότι ό Άρχιμ. π. `Ιερόθεος Λουμουσιώτης κληρικός τής καθ’ `Ημάς `Ιεράς Μητροπόλεως έτέθη σέ αργία ως διαλευκάνσεως τής ύποθέσεώς του γιά αδίκημα διωκόμενον άπό τόν Ποινικόν Κώδικα καί ταυτοχρόνως άπό τούς `Ιερούς Κανόνας τής `Εκκλησίας».