Νέα μαχητικά αεροσκάφη ρωσικής κατασκευής Su-35 χρειάζεται η Τεχεράνη, όπως δήλωσε ο διοικητής της ιρανικής αεροπορίας στρατηγός Χαμίντ Βαχεντί τη Παρασκευή 2 Ιουνίου, σύμφωνα με ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων.

«Όσο για τα Su jet… τα χρειαζόμαστε, αλλά δεν γνωρίζουμε πότε θα παραδοθούν στη μοίρα μας, εξαρτάται από την απόφαση των ανώτερων αξιωματούχων της χώρας», δήλωσε ο Βαχεντί.

Ταυτόχρονα, πριν από την αγορά των νέων αεροσκαφών, οι Ιρανοί πιλότοι πρέπει να περάσουν ειδική εκπαίδευση στη Ρωσία, ώστε να μπορούν να εκπαιδεύουν μόνοι τους τους άπειρους συναδέλφους τους στο μέλλον, πρόσθεσε ο διοικητής της ιρανικής αεροπορίας.

Η Τεχεράνη επιδιώκει να αναβαθμίσει σοβαρά την αεροπορία της, δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον για τα ρωσικά μαχητικά.

Τον περασμένο Μάρτιο, η διπλωματική αποστολή του Ιράν στον ΟΗΕ μιλώντας στο Sputnik, ανέφερε ότι το Ιράν είχε οριστικοποιήσει μια συμφωνία για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών Su-35 από τη Ρωσία, αλλά οι πληροφορίες για τον αριθμό των αεροσκαφών και τον χρόνο παράδοσής τους έχουν διαβαθμιστεί.

Ο Βαχίντι σημείωσε επίσης ότι το ιρανικό μαχητικό Kowsar  βρίσκεται στις τελικές του δοκιμές, ενώ μια μοίρα από αυτά τα τζετ έχει προγραμματιστεί να δημιουργηθεί στο εγγύς μέλλον.

Επιπλέον, το εκπαιδευτικό αεροσκάφος Yasin που αναπτύχθηκε από το υπουργείο Άμυνας του Ιράν θα μεταφερθεί στην αεροπορία της χώρας το 2022, πρόσθεσε ο διοικητής.

Το Ιράν μπορεί να επισκευάσει όλα τα διαθέσιμα αεροσκάφη, είπε ο Βαχεντί, προσθέτοντας ότι το 2022 επισκευάστηκαν συνολικά 30 αεροσκάφη, με τον αριθμό να αναμένεται να αυξηθεί το 2023.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από