Μετά από περίπου δύο ώρες αναχώρησαν τα δύο επιβατηγά πλοία που συγκρούστηκαν στο λιμάνι της Τήνου με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη ταλαιπωρία για τους επιβάτες.

Συγκεκριμένα το Αικατερίνη Π. ήταν δεμένο στην προβλήτα και ετοιμαζόταν προς αναχώρηση όταν κατέπλευσε το Champion Jet 1 και κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης το «βρήκε» στην πλώρη.

Τα πλοία παρέμειναν στο λιμάνι της Τήνου μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες και οι έλεγχοι από τη Λιμενική Αρχή και να λάβουν πιστοποιητικά βεβαίωση αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες.

Τελικά αφού έμειναν σχεδόν τρεις ώρες ακινητοποιημένα σύμφωνα με το tinostoday.gr τα δύο πλοία αναχώρησαν λίγο πριν τις 20.00 αναχώρησαν. Πρώτο αναχώρησε το Champion Jet 1 στις 19.25 και ακολούθησε το Αικατερίνη Π. στις 19:49.

Δείτε φωτογραφίες από τη σύγκρουση των δύο πλοίων

Πηγή: tinostoday.gr

Πηγή: tinostoday.gr

Πηγή: tinostoday.gr

Πηγή: tinostoday.gr

Πηγή: tinostoday.gr

Δείτε βίντεο με τις αναχωρήσεις των πλοίων

Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα της Παρασκευής σύγκρουση σημειώθηκε και μεταξύ δύο φορτηγών πλοίων -σημαίας Βανουάτου και Σιγκαπούρης- στη θαλάσσια περιοχή βόρεια – βορειοδυτικά της Χίου, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός ανάμεσα στα 32 μέλη των πληρωμάτων.

Μάλιστα το περιστατικό έθεσε σε συναγερμό το Λιμενικό το οποίο προέβη σε κίνηση ματ προκειμένου να αποτρέψει τους Τούρκους να αναλάβουν το συμβάν.