Με τον γιο του Φρέντι Μπελέρη, Πέτρο, συναντήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, την Πέμπτη, την ίδια ημέρα κατά την οποία το αλβανικό δικαστήριο αποφάσισε την παράταση της προφυλάκισης του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας.

Ο γιος του, Πέτρος Μπελέρης, εξήγησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «σήμερα έγινε η εκδίκαση της αίτησης για τα ασφαλιστικά μέτρα, είχαν προηγηθεί άλλα δύο δικαστήρια και τους κράτησαν προφυλακισμένους».

Όπως τόνισε, «έχουμε άλλο ένα ‘παράθυρο’, μία ευκαιρία στο ανώτατο αλβανικό δικαστήριο, που μπορεί να γίνει σε μία εβδομάδα ή το πολύ σε ένα μήνα. Και είναι ένα ‘παράθυρο’ που χρειαζόμαστε, γιατί το 2023 δεν μπορεί να φανταστεί κανείς ότι θα διωχθεί πολιτικά για τις θέσεις του και θα παραμείνει στη φυλακή για τόσο μεγάλο διάστημα».

«Και μάλιστα, υποψήφιος που εξελέγη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας για τον Φρέντι Μπελέρη.

«Ο Ράμα προσωπικά πόλωσε το κλίμα»

Το γεγονός ότι συνελήφθη 48 ώρες πριν τις εκλογές, σημείωσε ο γιος του, υπογραμμίζοντας, μάλιστα, πως «ο ίδιος ο κόσμος της Χιμάρας τον ψήφισε, παρότι ήξερε αυτό για το οποίο κατηγορείται, σε ένα πολύ πολωμένο κλίμα»

Στην επισήμανση του Αλέξη Τσίπρα ότι υπήρχε μεγάλη ένταση εκείνες τις ημέρες, ο Πέτρος Μπελέρης ανέφερε πως «μία εβδομάδα πριν, ο ίδιος ο Έντι Ράμα είχε πολώσει πάρα πολύ το κλίμα, είχε μιλήσει με πάρα πολύ ακραίους χαρακτηρισμούς για τον δήμαρχο, είχε παρέμβει προσωπικά ο ίδιος παντού».

Και τόνισε χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι ήταν προαναγγελθέν ότι ‘τον Μπελέρη δεν θα τον αφήσουμε να είναι δήμαρχος Χιμάρας’. Οι εκλογές στη Χιμάρα έγιναν με υποκλοπές, με παρακολουθήσεις, με τρομοκρατία, με εξαγορές. Δώσαμε έναν αγώνα μόνοι μας επί της ουσίας».

«Και παρ’ όλα αυτά, ήταν θετικό το αποτέλεσμα», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.