Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος, σε δήλωσή του κατηγορεί τη ΝΔ ότι η ίδια διαθέτει κρυφή ατζέντα, που δεν ομολογεί προεκλογικά, για τη φορολογική πολιτική.

Ο ίδιος αναφέρεται στην έκθεση Πισσαρίδη και στη μελέτη που παρήγγειλε η ΝΔ για τη φορολόγιση των ελεύθερων επαγγελματιών κατηγορώντας την Πειραιώς ότι ετοιμάζει φορο- επίθεση χωρίς να το λέει.

«Διαδοχικά σχήματα της Χρυσής Αυγής και οι Ελληνες και το ΕΑΝ», λέει το ΠΑΣΟΚ

Η δήλωση του Δημήτρη Μάντζου

Μιλά η ΝΔ για κρυφή ατζέντα του ΠΑΣΟΚ. Για τις προτάσεις μας που οδηγούν σε δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών και ανακούφιση των μισθωτών, των ελεύθερων επαγγελματιών, των συνταξιούχων, των πιο αδύναμων συμπολιτών μας, με τη μείωση άδικων φόρων.

Αντιθέτως, είναι η ΝΔ εκείνη που έχει κρυφή ατζέντα με δύο μάλιστα κεφάλαια.

Πρώτον, η έκθεση Πισσαρίδη και η αναφορά στο Σχέδιο “Ελλάδα 2.0” ότι “βασική φορολογική πολιτική είναι η ενσωμάτωση των εισοδημάτων σε ενιαία κλίμακα φορολογίας ανεξάρτητα από την πηγή”. Άρα η ένταξη όλων των εισοδημάτων, ακόμη και των μερισμάτων, σε φορολόγηση που μπορεί να φτάνει και σε συντελεστή 44%!

Και δεύτερον. Παρήγγειλε η ΝΔ, ναι ή όχι, το Νοέμβριο του 2022 από το ΙΟΒΕ μελέτη για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών; Τι λέει αυτό το επτασφράγιστο μυστικό της μελέτης και δεν μας το απαντούν από προχθές που ρωτώ; Τι σκοπεύουν να κάνουν; Θα πάνε σε αύξηση τεκμηρίων; Θα πάνε σε περιορισμό των εκπτώσεων από τα ακαθάριστα έσοδα; Τι ακριβώς έχουν δεσμευτεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή;

Αυτή είναι η κρυφή ατζέντα της ΝΔ.

Δείτε το βίντεο