Λίγα λουλούδια κατέθεσε στο Μπλόκο της Κοκκινιάς ο Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν εκφωνήσει την πρώτη του προεκλογική ομιλία, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, σε πλατεία της Νίκαιας.

Όπως τόνισε, άλλωστε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «δεν είναι τυχαίο που ξεκινάμε πάλι μαζί, από την Κοκκινιά, των εργατικών αγώνων, της Εθνικής Αντίστασης, των προσφύγων, του μπλόκου. Εδώ που έχουμε τις ρίζες μας. Τις ρίζες της δικαιοσύνης, της ισότητας, του αγώνα».

«Εδώ, όπως και στο Κερατσίνι, τη Δραπετσώνα, το Πέραμα, τον Κορυδαλλό, σε αυτούς τους δρόμους που αντηχεί ακόμη το σύνθημα ‘Ο Παύλος ζει’».

»Εδώ είναι το σπίτι μας», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η Κοκκινιά θα ξαναγίνει κόκκινη»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διεμήνυσε ότι οι λαϊκές γειτονιές δεν θα μείνουν χωρίς στήριγμα και ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Αυτό είναι και το μήνυμά μας σήμερα προς τα κέντρα εξουσίας, που για μια ακόμα φορά σχεδιάζουν να μας ξεγράψουν. Προς όσους δεν μπορούν να κρύψουν την αδημονία τους να μας τελειώσουν.

»Σας απαντάμε από εδώ από τη Κοκκινιά: Δε πρόκειται να σας κάνουμε το χατήρι. Δε πρόκειται να το βάλουμε κάτω. Η Κοκκινιά θα ξαναγίνει κόκκινη», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Οι λαϊκές γειτονιές, οι εργαζόμενοι, οι μισθωτοί, οι άνεργοι, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες δε θα μείνουν χωρίς στήριγμα, χωρίς αποκούμπι, χωρίς κάποιον να εκπροσωπεί γνήσια τα ταξικά τους συμφέροντα».