Ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος ανακοίνωσε ότι το κόμμα του οποίου ηγείται δεν θα κατέλθει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Ο ίδιος εξήγησε την απόφαση του αυτή αναφέροντας σε ανάρτηση του  πως η πόλωση, ο κατακερματισμός του πατριωτικού χώρου και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει το κόμμα, «υπαγορεύει τη μη συμμετοχή του ΕΑΝ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου».

Κόβει από τις εκλογές το κόμμα Κασιδιάρη ο Αρειος Πάγος – «Ναι» στον Κανελλόπουλο

Ακόμη, ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, σημειώνει ότι «κάθε ψηφοφόρος δικαιούται να ενεργήσει κατά συνείδηση». Συμπληρώνει δε πως «Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί, με στόχο την αποκατάσταση της δημοσκρατικής και συνταγματικής τάξης, την αναστύλωση των θεσμών, την πάταξη του εγκλήματος και την επαναφορά του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.»

Η ανάρτηση του Αναστάσιου Κανελλόπουλου

«Η αναπότρεπτη πόλωση που θα υπάρξει μεταξύ των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ο κατακερματισμός του πατριωτικού χώρου, καθώς και οι εγγενείς δυσκολίες του Κόμματος, υπαγορεύουν τη μη συμμετοχή του ΕΑΝ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ως εκ τούτου, κάθε ψηφοφόρος δικαιούται να ενεργήσει κατά συνείδηση. Διαβεβαιώνουμε όμως το Λαό ότι θα παραμείνουμε δίπλα του σε όλες τις κρίσιμες στιγμές που έπονται για την πατρίδα.

Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί, με στόχο την αποκατάσταση της δημοκρατικής και συνταγματικής τάξης, την αναστύλωση των θεσμών, την πάταξη του εγκλήματος και την επαναφορά του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, έως και την οικονομική εξύψωση και ευημερία όλων των κοινωνικών τάξεων.

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη».