Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στην Κεφαλονιά από τον τραγικό θάνατο ενός αγοριού ηλικίας μόλις 3 ετών το μεσημέρι της Παρασκευής, το οποίο πνίγηκε σε πισίνα πολυτελούς κατοικίας, καθώς δεν γνώριζε κολύμπι.

Οι γονείς του παιδιού είναι μετανάστες από τη Σρι Λάνκα και είχαν έρθει στην Κεφαλονιά για να εργαστούν στην καθαριότητα των δωματίων της βίλας στις Μηνιες.

Σύμφωνα με όσα είπε ο δημοσιογράφος Σάκης Βούτος, από την τοπική ιστοσελίδα, voutospress.gr μιλώντας στο MEGA και στην εκπομπή Live News, το παιδάκι έπαιζε κοντά στην πισίνα ενώ οι γονείς του καθάριζαν τη βίλα, όταν κάποια στιγμή ξέφυγε της προσοχής τους και έπεσε στο νερό.

Έβλεπε το παιδί της να πνίγεται αλλά δεν ήξερε κολύμπι

Η μητέρα που βρίσκονταν κοντά στην πισίνα είδε το παιδάκι να πέφτει μέσα στο νερό και να πνίγεται αλλά όπως είπε αργότερα δεν μπορούσε να πέσει να το βοηθήσει γιατί δεν ήξερε μπάνιο και δεν έχει μπει ποτέ σε πισίνα.

Η τραγική γυναίκα άρχισε να φωνάζει βοήθεια ωστόσο μέχρι να καταφθάσει ο πατέρας που βρισκόταν σε απόσταση πέντε λεπτών από το σημείο, το παιδί είχε μείνει στο νερό και είχε πνιγεί.

Οι γονείς κάλεσαν το ΕΚΑΒ, με τους δαισώστες να κάνουν τα πάντα για να επαναφέρουν το παιδί μέχρι να το μεταφέρουν στο νοσοκομείο Αργοστολίου, όπου παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών δυστυχώς κατέληξε.

Οι γονείς του παιδιού που είναι από τη Σρι Λάνκα, έχουν συλληφθεί για παραμέληση ανηλίκου και θα παρουσιαστούν στον Εισαγγελέα.