Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης οι έρευνες της πορτογαλικής αστυνομίας που είχαν ξεκινήσει την Τρίτη κοντά σε ένα φράγμα στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης της μικρής Μαντλίν Μακάν, που εξαφανίστηκε πριν από 16 χρόνια.

Η δικαστική αστυνομία ανακοίνωσε ότι το υλικό που συνέλεξαν θα παραδοθεί στις γερμανικές αρχές που, από το 2020, πιστεύουν ότι το κοριτσάκι είναι νεκρό, θύμα ενός Γερμανού παιδεραστή ο οποίος ζούσε εκείνη την περίοδο στην Πορτογαλία και έχει ήδη καταδικαστεί για βιασμό μιας Αμερικανίδας. Δεν δόθηκαν περισσότερες διευκρινίσεις για τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί.

Λίγο νωρίτερα, δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είπαν ότι είδαν τις ομάδες των ερευνητών να μαζεύουν τα εργαλεία τους και να ξεστήνουν τις σκηνές που είχαν στήσει τις προηγούμενες ημέρες κοντά στην όχθη του φράγματος.

Στις έρευνες αυτές συμμετείχαν επίσης και Βρετανοί αστυνομικοί.

«Μικρό παράδεισο» αποκαλούσε την περιοχή των ερευνών ο Γερμανός ύποπτος

Η Μαντλίν Μακάν εξαφανίστηκε λίγο πριν κλείσει τα 4 χρόνια της, στις 3 Μαΐου 2007, από το δωμάτιο ενός ξενοδοχείου στην Πράια ντα Λουζ, όπου περνούσε τις διακοπές με την οικογένειά της. Οι γονείς της δειπνούσαν εκείνη την ώρα με φίλους τους σε ένα γειτονικό εστιατόριο. Η εξαφάνισή της οδήγησε σε μια διεθνή εκστρατεία για τον εντοπισμό της και παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα αστυνομικά αινίγματα των τελευταίων ετών.

Η περιοχή όπου βρίσκεται το φράγμα Αράντε, περίπου 50 χιλιόμετρα από το σημείο όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν, είχε ερευνηθεί εξονυχιστικά και το 2008. Δύτες είχαν βουτήξει τότε στα νερά αλλά βρήκαν μόνο λείψανα ζώων.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο ύποπτος Γερμανός, ο Κρίστιαν Μπρίκνερ, πήγαινε τακτικά εκεί και αποκαλούσε «μικρό παράδεισό του» το μέρος αυτό. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι αστυνομικοί έψαχναν στην περιοχή να βρουν μια ροζ κουβερτούλα ή την πιτζάμα που φορούσε το κοριτσάκι τη νύχτα που εξαφανίστηκε. Το πορτογαλικό περιοδικό Expresso έγραψε ότι η μαρτυρία ενός πληροφοριοδότη, που θεωρήθηκε «πολύ αξιόπιστη» από τις γερμανικές αρχές, οδήγησε την αστυνομία να ερευνήσει ξανά την περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ