Στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, εξακολουθεί να νοσηλεύεται το 8χρονο αγοράκι που είδε τον πατέρα του να δολοφονεί τη μητέρα του και στη συνέχεια να αυτοκτονεί και ο ίδιος, στην Στρατονίκη Χαλκιδικής.

Το αγοράκι που είχε πάρει αγκαλιά τη μητέρα του την στιγμή της άγριας δολοφονίας χτυπήθηκε από τα σκάγια της καραμπίνας σε διάφορα σημεία του σώματος. Υπεβλήθη ήδη σε ένα δύσκολο χειρουργείο, όμως έχει ακόμη πολλά προβλήματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουν οι γιατροί οι οποίοι ανέφεραν πως έχει δεχθεί πάρα πολλά σκάγια σε διάφορα σημεία του σώματός του, όπως στα ιγμόρεια, κοντά στο οπτικό νεύρο και την κοιλιακή χώρα.

Γυναικοκτονία στη Χαλκιδική: «Είδα το παιδί μες στα αίματα, φώναζε παππού» – Συγκλονίζει ο πατέρας του 36χρονου δράστη

Όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο Ιπποκράτειο αλλά και γιατροί που επιστρατεύτηκαν από άλλα νοσοκομεία βρίσκονται στο πλευρό του παιδιού καθώς ο δρόμος της αποκατάστασης αναμένεται μακρύς και θα ακολουθήσουν κι άλλα χειρουργεία.

«Με το χέρι του είμαστε σε μια κατάσταση που δεν το πειράζουμε αυτή τη στιγμή έγιναν οι χειρισμοί σταμάτησε η αιμορραγία και θα εκτιμηθεί σε λίγες ημέρες έχουμε μέλλον για το χέρι. Αυτό δε θα γίνει σε ένα χρόνο θα γίνει σταδιακά. Θα αποκατασταθεί πρώτα να κλείσουν οι πληγές και μετά το ωλένιο νεύρο πρέπει να συρραφεί ξανά» είπε στο Mega, ο γιατρός του παιδιού.

Το πιο δύσκολο κομμάτι όμως θα είναι η ψυχολογική κατάσταση του παιδιού όταν οι γιατροί το βγάλουν από την καταστολή αφού στάθηκε μάρτυρας των όσων συνέβησαν στο σπίτι του όταν ο πατέρας του με κυνηγετική καραμπίνα πυροβόλησε την μητέρα του και στη συνέχεια έστρεψε το όπλο προς τον εαυτό του. Ειδική ομάδα παιδοψυχολόγων έχει συσταθεί και όταν ξεκινήσει η αποσωλήνωση θα βρεθούν στο πλευρό του 8χρονου.

Οι απειλές πριν το φονικό

Η γυναίκα είχε μαρτυρικό θάνατο δεχόμενη τέσσερις βολές από τον άντρα της. Η 39χρονη έφερε τραύματα σε πλάτη, τράχηλο, ώμο και δεξιά μασχάλη. Με τον πρώτο πυροβολισμό φέρεται πως έτρεξε για να γλυτώσει από τον δράστη που την καταδίωξε μέσα στο σπίτι ενώ σε μία απελπισμένη προσπάθεια να προστατευθεί έβαλε τα χέρια της στο πρόσωπο της.

Το παιδί γύριζε τραυματισμένο από δωμάτιο σε δωμάτιο για να το βρουν ώρες αργότερα στο πλάι της νεκρής μητέρας του, στο παιδικό δωμάτιο, ενώ ο πατέρας βρέθηκε στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού.

Ο πατέρας της 39χρονης προσπαθεί να ξεπεράσει το σοκ από την απώλεια της κόρης του λέγοντας πως δεχόταν απειλές από τον σύζυγό της προκειμένου να μη χωρίσουν. «Η κόρη μου δεν έφευγε μακριά του. Την αγρίευε, τη φοβέριζε «άμα φύγεις θα σε σκοτώσω». Δε μας τα έλεγε όλα η κόρη μου. Η κόρη μου τα κατάπινε, δεν τα έλεγε στον πατέρα της. Δεν τα ήξερα. Μόνο όταν μάλωναν της έλεγα «Μαρία, το σπίτι εδώ είναι ανοιχτό, ο πατέρας σου δε σε διώχνει». Θα έπρεπε να χωρίσουν όμορφα κι ωραία», είπε στο star, ο πατέρας της άτυχης γυναίκας.

Το μοιραίο βράδυ η 12χρονη κόρη του ζευγαριού δε βρισκόταν στο σπίτι όπου έγινε το φονικό. Είχε κοιμηθεί στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς. Έτσι από τύχη δεν είδε τον πατέρα της να σκοτώνει τη μητέρα της.

«Βοήθησε η Παναγία και έμεινε η εγγονή μου στο σπίτι μας το βράδυ. Όλο αυτό το κακό που έπαθε η μαμά της πώς θα έφευγε από πάνω της;» λέει ο πατέρας του θύματος.

«Τι είδε το παιδάκι αυτό όλη νύχτα…»

Γροθιά στο στομάχι είναι και η περιγραφή του άλλου παππού, του πατέρα του 36χρονου δράστη, που έφτασε πρώτος στο σπίτι της τραγωδίας και βρήκε το 8χρονο αγοράκι δίπλα από τη νεκρή του μητέρα, μέσα στα αίματα.

«Η πρώτη εικόνα που βλέπω όταν μπήκα μέσα ήταν κάτι αίματα. Στρίβω δεξιά βλέπω αίματα πάλι, γυρίζω τα μάτια μου εκεί στο παιδικό βλέπω τη νύφη μου ξαπλωμένη στο κρεβάτι και ο εγγονός μου από δίπλα με τη μάνα του, έστεκε εκεί. Τρελάθηκα. Κάνω έτσι το κεφάλι βλέπω στην κρεβατοκάμαρα το γιο μου» λέει ο πατέρας του 36χρονου.

«Πάω εκεί πέρα στον εγγονό μου τον βλέπω σηκώνεται πάνω. Αμάν λέω ζωντανό είναι το παιδί. Αίματα εδώ πέρα το παιδί τα πάντα όλα αυτά. Το χέρι του, του έλειπε ένα κομμάτι εδώ μέσα. Τρελαθήκαμε όλοι το βγάζουμε έξω το παιδί του βάζουμε ένα ρουχαλάκι. Παππού, παππού, παππού. Μετά ήρθε και η αστυνομία, άστα να πάνε. Δεν μπορώ να βγάλω την εικόνα αυτή. Τι είδε το παιδάκι όλη τη νύχτα αυτή» συγκλονίζει ο παππούς του.