Μια ταινία μικρού μήκους ξεσήκωσε  θύελλα αντιδράσεων σε ένα σχολικό περιβάλλον.

Τα «Αγόρια στο ντους» («Shower Boys»), σουηδικής παραγωγής, προβλήθηκε σε δημοτικό σχολείο της Αθήνας, με πρωτοβουλία δασκάλας, προκαλώντας αντιδράσεις από γονείς που την χαρακτήρισαν ταινία με «ερωτικό περιεχόμενο».

Ο λόγος που η ταινία προκάλεσε αναστάτωση στους γονείς των μικρών μαθητών, είναι μια σκηνή κατά την οποία δύο μικρά αγόρια φιλιούνται.

Η ταινία διαρκεί εννέα λεπτά, και έχει αποσπάσει κάποια τοπικά βραβεία ενώ θεωρείται από τους θιασώτες της, κατάλληλη για ηλικίες από 11 έως 18 ετών.

Οι γονείς των παιδιών, έστειλαν εξώδικο ζητώντας από τη διεύθυνση του σχολείου και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας, όσο και από το Υπουργείο Παιδείας, να ελεγχθεί, αν η ταινία ήταν εγκεκριμένη για προβολή στο πλαίσιο του σχολείου.

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κρίστιαν Ζέτερμπεργκ, γνωστός για το περιεχόμενο που απευθύνεται πάντα σε νεανικό κοινό.

Στα βραβεία που έχει λάβει περιλαμβάνονται:

Βραβείο Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας Μυθοπλασίας, Cinekid (Σίνεκιντ), Άμστερνταμ

Βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Μικρού Μήκους Ταινίας, Flickerfest (Φλικερφέστ), Σίδνεϊ

Βραβείο Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου (ECFA), Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Ομπερχάουζεν

Βραβείο Καλύτερης Σκανδιναβικής Ταινίας, Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου BUFF (Μπουφ), Μάλμε

Η τοξική αρρενωπότητα

Η ταινία ακολουθεί τον Βίγκο και τον Νόελ, δύο αγόρια στην προεφηβεία, 12 ετών οι οποίοι επιστρέφουν σπίτι μετά από έναν έντονο αγώνα μπάσκετ και τσεκάρουν ο ένας τα όρια και την αρρενωπότητα του άλλου.

Το βίαιο σταμάτημα ενός αθώου παιχνιδιού φέρνει στο προσκήνιο το ερώτημα του τι επιτρέπεται και τι όχι σε μια ανδρική φιλία. Η απορία πάνω στο ζήτημα προκύπτει μετά από ερώτηση του προπονητή της ομάδας, ο οποίος βάζει τους 12χρονους να αναρωτηθούν τι είναι αυτό που τους κάνει άνδρες.