Για 22η φορά και για μια ολόκληρη εβδομάδα ο ανοιχτός χώρος του παλαιού εργοστασίου φωταερίου της Τεχνόπολης θα πλημμυρίσει με μελωδίες jazz από σχεδόν όλη την Ευρώπη και τη χώρα μας.

Ολες οι συναυλίες αρχίζουν στις 9 μ.μ., το δεύτερο όνομα θα είναι στη σκηνή στις 10 μ.μ. και το τελευταίο στις 11 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πρώτο το Thomas Mitrousis Quartet, μια νέα πρόταση από το γκρουπ του κιθαρίστα Θωμά Μητρούση. Συνέχεια με το Nefeli Fasouli Quintet, που αποκαλύπτει την jazz πλευρά της καταξιωμένης ερμηνεύτριας Νεφέλης Φασούλη με τη συνοδεία τεσσάρων εξαίρετων μουσικών. Φινάλε με τους Spiral Trio, το τρίο του θαυμάσιου πιανίστα Σπύρου Μάνεση, που είναι η επίσημη ελληνική συμμετοχή στο φεστιβάλ.

Το πρόγραμμα της εβδομάδας

Την Τρίτη εμφανίζονται κατά σειρά το ουγγρικό δίδυμο της ερμηνεύτριας Veronika Harcsa και του κιθαρίστα Balint Gyemant, το σεξτέτο του Βέλγου κοντραμπασίστα Jonathan Collin-Bouhon, που περιλαμβάνει και τραγουδίστρια, και οι Νορβηγοί Gard Nilssen Acoustic Unity, ένα τρίο σαξόφωνου-κοντραμπάσου-ντραμς.

Την Τετάρτη έχουμε τους Αλβανούς AJS Quartet, το ολλανδικό πιανιστικό Rembrandt Trio και τους Τσέχους Tygroo.

Την Πέμπτη θα ανέβουν στη σκηνή το σουηδικό (αν και ο ηγέτης τους είναι προφανώς κατά ένα μέρος ελληνικής καταγωγής) πιανιστικό Joel Lyssarides Trio, το δανικό σεξτέτο I Think You’re Awesome, που κινείται στον χώρο της ηλεκτρικής jazz, και ο γνώριμος του ελληνικού κοινού Ελβετός τρομπετίστας Erik Truffaz με το κουαρτέτο του.

Το Σάββατο θα εμφανιστούν η ιδιοσυγκρασιακή Γερμανίδα ερμηνεύτρια, πιανίστρια και κιμπορντίστρια KID BE KID, το γαλλικό κουιντέτο (με δύο πνευστά) Ozma και το ισπανικό πιανιστικό Daniel Garcia Trio.

Το 22ο Athens Jazz Festival θα κατεβάσει την αυλαία του την Κυριακή 28 Μαΐου με το κουαρτέτο του σαξοφωνίστα Maxime Bender από το Λουξεμβούργο, το πιανιστικό Guy Mintus Trio από το Ισραήλ και τον καινοτόμο Βρετανό εκτελεστή πολλών οργάνων και ερμηνευτή Jackson Mathod.