Την Τρίτη το πρωί κηδεύεται ο δημοσιογράφος του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Χρήστος Μάτης, ο οποίος πέθανε χθες σε ηλικία 62 ετών, ύστερα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στις 11:30 το πρωί στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, και θα ακολουθήσει η ταφή στα Κοιμητήρια «Αναστάσεως του Κυρίου», στη Θέρμη.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας αναφέρει: «Ο Χρήστος με τιμούσε με τη φιλία του. Ήταν από αυτές τις ξεχωριστές φιλίες, τις βαθιές, τις πολύτιμες. Έφυγε από δίπλα μας ένας άνθρωπος χαρισματικός, με σπάνιο μυαλό. Έσβησε η συχνά αιχμηρή αλλά πάντα εύστοχη πένα της Θεσσαλονίκης, σίγησε η δημοσιογραφική φωνή με τον διεισδυτικό, δυναμικό λόγο. Με την ίδια συνέπεια με την οποία υπηρέτησε τη δημοσιογραφία, ο Χρήστος υπηρέτησε συνολικά την πόλη, έχοντας διατελέσει και Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης. Για τον θάνατό του είμαι συγκλονισμένος. Η σκέψη μου βρίσκεται στη λατρεμένη του Σμαρώ και στα τρία υπέροχα κορίτσια τους».