Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο… Κάουνας. Ο Ολυμπιακός έχει ραντεβού με την ιστορία και απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης θα διεκδικήσει απόψε (21/5, 20:00) την τέταρτη Euroleague της συλλογής του, στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στη «Zalgirio Arena».

Οι Ερυθρόλευκοι μετά τη μεγάλη νίκη επί της Μονακό στον ημιτελικό έχουν ακόμα ένα εμπόδιο και βρίσκονται 40 λεπτά μακριά από το να πετύχουν τον μεγαλύτερο φετινό τους στόχο. Έχοντας φυσικά στο πλευρό τους μια μεγάλη μερίδα των φιλάθλων του που έχει κατακλύσει τη Λιθουανική πόλη καθώς πάνω από 7 χιλιάδες αναμένεται να βρεθούν στο γήπεδο.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει κανονικά όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, με τον Ταρίκ Μπλακ που είχε κάποιες ενοχλήσεις από ένα χτύπημα στο ματς με τη Μονακό να μην αντιμετωπίζει κάτι το ιδιαίτερο και να είναι κανονικά στα πλάνα του Έλληνα τεχνικού.

Από την άλλη πλευρά, η Ρεάλ Μαδρίτης που πέρασε από την Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό, θα έχει τις γνωστές απουσίες, με τον Τσους Ματέο να μην υπολογίζει στους Γκάμπριελ Ντεκ, Γκερσόν Γιαμπουσελέ, Βενσάν Πουαριέ και Πετρ Κορνελί.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι ο Σάσα Πουκλ από την Σλοβενία, ο Γκίτις Βίλιους  από τη Λιθουανία και ο Μεντί Ντιφαλά από τη Γαλλία, ενώ σε επιφυλακή θα βρίσκεται ο Εμίν Μογκούλκοτς από την Τουρκία.