Εθνικές εκλογές στη χώρα μας σήμερα αλλά κάποιοι Έλληνες που βρίσκονται στη Λιθουανία είχαν προνοήσει να ψηφίσουν εκεί το Σάββατο.

To in βρέθηκε στο ξενοδοχείο Βικτώρια του Κάουνας όπου ήταν εγγεγραμμένοι να ψηφίσουν 53 Έλληνες (άλλοι 120 στην πρεσβεία μας στην λιθουανική πρωτεύουσα το Βίλνιους).

Τελευταίοι ψηφοφόροι την ώρα που έκλειναν σχεδόν οι κάλπες μια παρέα που είχε το κουράγιο να έρθει οδικώς από την Αθήνα !

Ο Θωμάς με το γιό του Γιάννη, φίλοι του Ολυμπιακού και ο Γρηγόρης με το γιό του Σταύρο Παναθηναϊκοί όλοι με κοινό σκοπό να «ψηφίσουν» απόψε Ολυμπιακό.

«Εννοείται εγώ είμαι Παναθηναϊκός αλλά πάνω απ’ όλα Έλληνας και θέλω να νικήσει ο Ολυμπιακός. Παίζει το καλύτερο μπάσκετ και θα είναι μια μεγάλη νίκη για την Ελλάδα» μας είπε ο Γρηγόρης που ήταν στο τιμόνι με βάρδιες με το φίλο του Θωμά.

Καλοί οικογενειακοί φίλοι που λατρεύουν το μπάσκετ και τα ταξίδια και είχαν προνοήσει να κλείσουν εισιτήρια αγώνα από νωρίς από την Ευρωλίγκα αλλά και να δηλώσουν να ψηφίσουν στο Κάουνας. Μεταξύ τους υπάρχουν τα πειράγματα πάντα αλλά όχι όταν παίζει η ομάδα τους στο εξωτερικό, ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός.

«Τότε είμαστε όλοι Έλληνες και με την ομάδα που αγωνίζεται για τη χώρα μας. Όσο για τα πειράγματα πάντα είναι κόσμια μεταξύ μας όπως θα έπρεπε να είναι παντού. Ο αθλητισμός και το μπάσκετ είναι χαρά και απολαμβάνεις να το βλέπεις στο γήπεδο» προσθέτει ο Θωμάς.

Να διευκρινίσουμε εδώ ότι για να είχε κάποιος δικαίωμα να ψηφίσει στη Λιθουανία έπρεπε να είχε κάνει την αίτηση 12 μέρες πριν την προκήρυξη των εκλογών άρα να ήταν τυχερός ή να είχε καλή πληροφόρηση καθώς κάποιοι για παράδειγμα που είχαν κάνει την αίτηση 11 μέρες πριν δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν.

Η διαδικασία πάντως κύλησε πολύ ομάδα και στα δύο εκλογικά κέντρα στη Λιθουανία και μετά όλοι έδωσαν ραντεβού για τη Ζαλγκίριος Αρένα και το μεγάλο τελικό του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ Μαδρίτης.