Αποστολή: Κάουνας

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού έκλεψε χθες στο Κάουνας την παράσταση τόσο στη συνέντευξη Τύπου όσο και στην ανοιχτή προπόνηση της ομάδας καθώς ήταν περιζήτητος από τους ξένους δημοσιογράφους.

Στη δήλωσή του στα nea λίγες ώρες πριν τον ημιτελικό με τη Μονακό (σήμερα το απόγευμα στις 18.00) σε σχέση με τον αγώνα, υποσχέθηκε για μια ακόμα φορά τόσο αυτός και οι παίκτες του να τα δώσουν όλα στο γήπεδο όπως έκαναν άλλωστε εδώ και πολλούς μήνες.

«Δεν μπορούμε να υποσχεθούμε ότι θα πάρουμε το ευρωπαϊκό αλλά αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι θα παλέψουμε για κάθε κατοχή. Αυτό που κάναμε όλη τη χρονιά. Να παίξουμε για την ομάδα μας, για τη φανέλα μας όσο επαγγελματίες και αν είμαστε και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Εύχομαι απλά να είμαστε πιο τυχεροί από πέρυσι» ήταν η τοποθέτηση του Ελληνα τεχνικού στο in το οποίο έζησε από κοντά την αποθέωση που έζησε ιδιαίτερα στο χώρο της συνέντευξης Τύπου όπου δεχόταν τα συγχαρητήρια όλων (πρώτος προπονητής στην ιστορία που αναδεικνύεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά coach of the year στην Ευρωλίγκα).

Ο κόσμος έχει βγάλει συνθήματα για πάρτη του ακόμα και αν όπως είπε για κάποιο: «Δεν είναι αντιπροσωπευτικό του τρόπου ζωής μου αλλά αισθάνομαι καλά που συνέβη»

Όταν είδε ότι οι ερωτήσεις είχαν να κάνουμε με πιθανή επιτυχία ή αποτυχία μπήκε ασπίδα στους παίκτες του για τους οποίους πολλές φορές φέρεται σαν πατέρας και όσο αυστηρός είναι μαζί τους κάποιες στιγμές, πολλές περισσότερες είναι δίπλα τους.

«Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Ο στόχος μας ήταν να είμαστε εδώ και το αποδείξαμε αυτό. Δεν μπορώ να αφήσω κανέναν στην ομάδα να αισθανθεί άβολα ή ότι αποτύχαμε αν δεν πάρουμε το τρόπαιο. Εκτιμώ αυτό τον θεσμό. Ξέρω ότι οι καλύτεροι παίκτες και προπονητές είναι εδώ».

Η αποθέωση από τον κόσμο είναι πρωτοφανής και πλησιάζει εποχές επί Γιάννη Ιωαννίδη.  Ο κόουτς Μπαρτζώκας έχει περάσει τον Ολυμπιακό σε μια άλλη φάση και έχει λανσάρει ένα ξεχωριστό στυλ παιχνιδιού που έχει κερδίσει όλη την Ευρώπη.

Η φιλοσοφία

Οι περισσότεροι ξένοι δημοσιογράφοι τον ρώταγαν χθες στο γήπεδο για το Βεζένκοβ και την επίδραση που είχε πάνω του στο να φτάσει σε τόσο υψηλό επίπεδο με τον κόουτς να απαντά ότι ταιριάζουν στη φιλοσοφία.

Θα θυμίσουμε ότι τόσο στον Ολυμπιακό (όταν διαδέχτηκε τον Κεστούτις Κεμζούρα) όσο και στη Μπαρτσελόνα παλαιότερα είχε βρει τον διεθνή φόργουορντ «παρκαρισμένο» στον πάγκο να μην παίζει.

Όχι απλά του έδειξε εμπιστοσύνη αλλά τον έφτασε να ψηφιστεί μέλος της καλύτερης πεντάδας πέρυσι και mvp εφέτος.

Δεν ήταν τυχαίο ότι ο πατέρας του Σάσο, η μητέρα Γιάνκα και η αδελφή του Μικαέλα (που του ανακοίνωσε στον αέρα ότι είναι ο εφετινός mvp) όχι απλά ευχαρίστησαν αλλά έδωσαν τα συγχαρητήρια στον κόουτς Μπαρτζώκα αναγνωρίζοντας τη συμβολή του για την αγωνιστική εκτόξευση του δικού τους ανθρώπου.

Βγαίνοντας από την αίθουσα και λίγο πριν βγάλει selfie με τους φίλους του Ολυμπιακού ενώ αποθεωνόταν τον «πειράξαμε» λέγοντάς του ότι: «Εχεις γίνει ο μπασκετικός Ζοζέ Μουρίνιο» και ο ίδιος χαμογελώντας μας απάντησε: «Προτιμώ τον Αλεξ Φέργκιουσον».

Γνωστή η λατρεία του – μετά τον Ολυμπιακό – και για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τον πάγκο της οποίας είχαν περάσει και οι δύο μεγάλοι προπονητές αλλά με το κόουτς Φέργκιουσον ο τεχνικός του Ολυμπιακού είχε τρέλα.

Απόψε είναι η βραδιά του και μακάρι να τα καταφέρει, γιατί  ότι έχει πετύχει το έχει καταφέρει με το σπαθί του.