Καθησυχαστικός ήταν ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας για τις δύο σεισμικές δονήσεις που ταρακούνησαν το πρωί της Πέμπτης τους κατοίκους της Κορινθίας. Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ επισημαίνει: «στο Ξυλόκαστρο ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με μία ακολουθία μικρών σεισμών περίπου στους 3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Σήμερα είχαμε έναν 3,8.

Το παρακολουθούμε γιατί είναι μία περιοχή ιδιαίτερα ευαίσθητη». Ωστόσο ακόμα δεν είναι σαφές αν αυτός ο σεισμός στην περιοχή της Κορίνθου είναι ο κύριος, σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών. «Δεν ξέρουμε αν αυτός ο σεισμός ήταν ο κύριος σεισμός αλλά το παρακολουθούμε».

«Ο Κορινθιακός είναι γεμάτος ρήγματα»

Και εξηγεί: «ο Κορινθιακός είναι γεμάτος ρήγματα, έχει δυναμικότητα αλλά ο δομημένος ιστός στα σπίτια και υποδομές μετά το ’81 αντέχουν για πολύ μεγαλύτερα μεγέθη. Δεν ανησυχούμε».

Ο κ. Λέκκας αναφέρθηκε και στη χθεσινή σεισμική δόνηση στην Κρήτη: «στις Μοίρες είχαμε χθες έναν σεισμό 4,3 Ρίχτερ. Είχαν προηγηθεί και εκεί κάποιοι μικροί σεισμοί, ωστόσο δεν υπήρξε κανένα θέμα».

Διπλός σεισμός στον Κορινθιακό

Σεισμικές δονήσεις ταρακούνησαν το πρωί της Πέμπτης τους κατοίκους της Κορινθίας και της δυτικής Αττικής.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου η πρώτη δόνηση είχε μέγεθος 3,7 βαθμών και το επίκεντρο εντοπίστηκε 6 χιλιόμετρα ανατολικά του Ξυλοκάστρου.

Ωστόσο, σε λιγότερα από δύο λεπτά, σημειώθηκε και άλλος ένας σεισμός, μεγέθους 3,8 βαθμών.

Το επίκεντρο ήταν το ίδιο, με το εστιακό βάθος να υπολογίζεται στα 13,4 χιλιόμετρα.