Σε κρίσιμη κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου το μόλις 2,5 ετών κοριτσάκι το οποίο τραυματίστηκε σοβαρά όταν παρασύρθηκε από όχημα που οδηγούσε ο πατέρας του ενώ ήταν στην αυλή του σπιτιού τους στον Κίσσαμο Χανίων.

Το παιδί φέρει βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Την ίδια ώρα ο πατέρας του παιδιού βρίσκεται ακόμη σε σοκ, αδυνατώντας να πιστέψει τι έχει συμβεί.

«Έκανα πίσω με το αυτοκίνητο για να βγω από την αυλή. Δεν κατάλαβα ότι το παιδί βρισκόταν έξω εκείνη την ώρα, δεν το είδα», είχε πει στις πρώτες του δηλώσεις.

Σε βάρος του 48χρονου πατέρα σχηματίστηκε δικογραφία για σωματικές βλάβες από αμέλεια. Ωστόσο, ανάλογα με την εξέλιξη της υγείας του παιδιού, η κατηγορία ενδεχομένως να αλλάξει.

Σήμερα ο τραγικός πατέρας,υποβασταζόμενος από συγγενείς, μαζί με τη σύζυγό του επισκέφτηκαν το νοσοκομείο προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση του παιδιού τους.

«Παιδί μου τι σου έκανα. Είσαι η ζωή μου όλη…»

Ο 48χρονος βγαίνοντας από το κτίριο δεν μπορούσε να σταματήσει να κλαίει και έλεγε συνεχώς: «Παιδί μου τι σου έκανα. Είσαι η ζωή μου όλη…».

Σημειώνεται πως η μητέρα του παιδιού διανύει τη δεύτερη εγκυμοσύνη της.

Πώς έγινε το τραγικό ατύχημα

Το ατύχημα σημειώθηκε περίπου στις 10.30 χθες το πρωί όταν ο 48χρονος πατέρας του παιδιού έκανε όπισθεν με το αγροτικό του όχημα χωρίς να αντιληφθεί ότι στο πίσω μέρος βρισκόταν το παιδί. Όταν συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί βγήκε από το αυτοκίνητο και είδε το παιδί τραυματισμένο και πεσμένο στο έδαφος. Άμεσα ενημέρωσε το ΕΚΑΒ.

Ασθενοφόρο παρέλαβε το παιδί και αρχικά το μετέφερε στο νοσοκομείο Χανίων όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη για να το κρατήσουν στη ζωή και να το σταθεροποιήσουν.

Ωστόσο στη συνέχεια αποφασίστηκε να μεταφερθεί διασωληνωμένο στο Ηράκλειο όπου υπάρχει ΜΕΘ Παίδων λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων του συνοδεία παιδοχειρουργού και αναισθησιολόγου.

Ο πατέρας, που βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, συνελήφθη, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εισαγγελική εντολή, προκειμένου να βρίσκεται δίπλα στο παιδί του.