Τα σκουπίδια στους δρόμους του Ηρακλείου Κρήτης δημιουργούν κάνουν αποπνικτική την ατμόσφαιρα για τους κατοίκους της πόλης, κυρίως τις τελευταίες ώρες, εξαιτίας της ανόδου της θερμοκρασίας.

Την ίδια ώρα ο αντιδήμαρχος Κώστας Βαρδαβάς αναγνωρίζει το πρόβλημα τονίζοντας ότι η «αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται στο 70%». Μάλιστα ζητά από τους πολίτες να χρησιμοποιούν μαύρες σακούλες και να τις κλείνουν καλά.

Υγειονομική βόμβα δίπλα σε νηπιαγωγείο

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το cretalive.com, στο Ηράκλειο επικρατεί αγανάκτηση και εκνευρισμός.

Ωστόσο, δε φαίνεται ««φως» στην άκρη του τούνελ καθώς το προσωπικό της υπηρεσίας καθαριότητας είναι περιορισμένο, μετά την απομάκρυνση δεκάδων συμβασιούχων… Τα σκουπίδια «πνίγουν» και περιοχές με σχολεία και ιατρεία ενώ όλοι σκέφτονται την επόμενη μέρα…

«Η κατάσταση με τα σκουπίδια και τα μπάζα στη περιοχή των Μεσαμπελιών συνεχίζεται με ακόμα χειρότερα αποτελέσματα. Η περιοχή έχει γίνει πλέον μια υγειονομική βόμβα δίπλα στο νηπιαγωγείο» αναφέρουν οι κάτοικοι.

Ο κόσμος διαμαρτύρεται και για το ζήτημα της ενημέρωσης από την αρμόδια δημοτική υπηρεσία για το θέμα. «Κανένας από το δήμο δεν αναλαμβάνει να κάνει κάτι. Η μόνη ενημέρωση που μας δίνουν είναι ότι έχουν μειωθεί οι συμβάσεις και δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό», τονίζουν Ηρακλειώτες στο Cretalive.

Για προσπάθειες να ομαλοποιηθεί η κατάσταση κάνει λόγο ο Δήμος

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Βαρδαβάς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναγνωρίζει το πρόβλημα τονίζοντας ότι η «αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται στο 70%».

«Είναι γνωστό το ζήτημα και το έχουμε δημόσια αναφέρει ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε εξαιτίας της βίαιης απομάκρυνσης των συμβασιούχων καθαριότητας. Γίνεται ελλιπής αποκομιδή, το γνωρίζουμε και το ομολογούμε. Κάνουμε προσπάθειες να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Όμως θα έπρεπε οι πολίτες να αντιληφθούν το πρόβλημα και όχι να το επιβαρύνουν. Αν τα σκουπίδια ήταν σε κλειστές μαύρες σακούλες, όπως προβλέπεται, η εικόνα δε θα ήταν αυτή. Επίσης όταν οι κάδοι είναι ξεχειλισμένοι οι δημότες δεν πρέπει να πετούν άλλα απορρίμματα».

«Αυτή τη στιγμή κάθε απώλεια μόνιμου υπαλλήλου φέρνει την Υπηρεσία Καθαριότητας στα όρια της. Η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται στο 70%. Η Υπηρεσία παρουσιάζει αδυναμία στον οδοκαθαρισμό στο κέντρο της πόλης ενώ αισθητή είναι και η διαφορά στα στενά και τους κεντρικές λεωφόρους, στις συνοικίες πέριξ του Ηρακλείου» σημειώνει.