Με θλίψη αποχαιρετά το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Θανάση Τσούρα ο πρόεδρος του Κινήματος Νίκος Ανδρουλάκης, τονίζοντας ότι «υπηρέτησε τις αξίες της Δημοκρατικής Παράταξης χωρίς εκπτώσεις, με αφοσίωση και ήθος, που σπανίζουν».

Όπως θυμίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «στη δήλωση αποχώρησης του από την ενεργό πολιτική, σημείωσε την ανάγκη για ένα νέο Συμβόλαιο πατριωτισμού, δημοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης με τον Λαό.»

Τα λόγια του οδηγός

«Τα λόγια του θα εμπνέουν πάντα την πορεία μας» τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Τον αποχαιρετώ με θλίψη και εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.» καταλήγει.

Στο συλλυπητήριο μήνυμα της Χαριλάου Τρικούπη, σημειώνεται ότι ο Θανάσης Τσούρας βρέθηκε στην πρωτοπορία των δημοκρατικών αγώνων κατά της χούντας και την πολιτική του διαδρομή χαρακτήρισε το ήθος, η εργατικότητα και η ανιδιοτέλεια.

Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Τσούρας πέθανε σε ηλικία 77 ετών, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο. Γιατρός στο επάγγελμα ήταν υπουργός στην κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου και στενός συνεργάτης του Γιώργου Γεννηματά, ενώ ήταν σύμβουλος και της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, καθώς ανήκε στην λεγόμενη ομάδα των «Γεννηματικών», μαζί με τους Κώστα Γείτονα και Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.