Με δύο αιχμηρές αναρτήσεις απαντάει η υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας στην έντονη αντίδραση της Αθήνας για την προφυλάκιση του υποψήφιου δημάρχου Χιμάρας, Φρέντι Μπελέρη.

Η ‘Ολτα Τσάκα κάλεσε τη χώρα μας να απέχει από αυτή τη διαδικασία, υποστηρίζοντας ότι αυτές οι δηλώσεις δεν σέβονται τους ανεξάρτητους θεσμούς της Αλβανίας.

Οι αναρτήσεις της Αλβανίδας ΥΠΕΞ

«Είναι σχεδόν αδύνατο να καταλάβουμε πώς οι Έλληνες φίλοι μας έχουν το δικαίωμα να αμφισβητήσουν μια δικαστική απόφαση στη χώρα μας, όταν τα αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία που αναζητούσαν δεν θα μπορούσαν να είναι πιο αδιάσειστα – Ο Φρέντι Μπελέρης έχει πιαστεί να εμπλέκεται σε εγκληματική δραστηριότητα κατά των ελεύθερων και δίκαιων εκλογών», σημειώνει η υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, στην πρώτη της ανάρτηση.

Για να προσθέσει, με δεύτερη ανάρτηση, ότι «δεν καταλαβαίνουμε πώς το να είναι Έλληνας υπήκοος τον εξαιρεί από το νόμο ως πολίτη της Αλβανίας. Προτρέπουμε τους Έλληνες φίλους μας να απέχουν από δηλώσεις που δεν δείχνουν σεβασμό προς τους ανεξάρτητους θεσμούς της χώρας μας».