Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 52χρονος στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, ο οποίος πέθανε αφού τον ξυλοκόπησαν γείτονες του καταστήματός του με αφορμή την τροφή που έβαζε σε αδέσποτα ζώα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την ΕΛΑΣ, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το επεισόδιο συνέβη έπειτα από διαπληκτισμό μεταξύ των ατόμων, διότι οι δυο άντρες κλώτσησαν φαγητό για αδέσποτα, που τοποθέτησε ο θανών εξωτερικά του καταστήματός του, ενώ σημειώνεται ότι είχαν μεταξύ τους και θέματα γειτνίασης. Μετά τη λήξη του επεισοδίου ο 52χρονος κατά τη διακομιδή του σε εφημερεύον νοσοκομείο, κατέληξε, ενώ τα δύο εμπλεκόμενα άτομα συνελήφθησαν.

Για το συμβάν σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, ενώ στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση.

Οι δυο συλληφθέντες για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία για το θάνατο 52χρονου θα οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα.

Το χρονικό του φονικού καυγά

Ο καυγάς ανάμεσα στα δύο αδέρφια, 40 και 42 ετών, και τον 52χρονο, ξεκίνησε λίγο πριν τις 9 το πρωί του Σαββάτου μπροστά από το γραφείο τελετών που είχε το θύμα, στη συμβολή των οδών Αγαθουπόλεως και Μαδύτου.

Οι δύο δράστες το πρωί είχαν πάει έξω από το γραφείο τελετών και χτυπούσαν τις τζαμαρίες, ενώ μαρτυρίες αναφέρουν ότι τα δύο αδέρφια δημιουργούσαν συνεχώς προβλήματα στη γειτονιά και ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που καυγάδισαν με τον 52χρονο.

«Ένας φιλήσυχος πολίτης έχασε τη ζωή του γιατί έχουν αποθρασυνθεί τα κακοποιά στοιχεία»

Μιλώντας για το τραγικό περιστατικό ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, περιέγραψε τον 52χρονο ως έναν «φιλήσυχο πολίτη που έχασε τη ζωή του γιατί έχουν αποθρασυνθεί τα κακοποιά στοιχεία και τα αστυνομικά τμήματα είναι “αποδεκατισμένα”».

«Ενημερώθηκα ότι ο αδικοχαμένος, επειδή έχει και φιλοζωικά αισθήματα, έβγαλε τροφή για να ταΐσει τα γατάκια της περιοχής και εξαγριώθηκαν αυτοί που του επιτέθηκαν, και για κάποιους άλλους λόγους. Υπήρξε και στο παρελθόν διένεξη για να μην ανοίξει το γραφείο τελετών εδώ, είχανε μουτζουρώσει και την πρόσοψη. Κάποιοι νομίζουν ότι με το “έτσι θέλω” μπορούν να επιβάλουν αυτά τα οποία έχουνε στο μυαλό τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δανιηλίδης, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Τον χτυπούσαν με μπουνιές και κλωτσιές»

Σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται το voria.gr, οι δύο δράστες χτυπούσαν με μπουνιές και κλωτσιές τον 52χρονο.

«Ο 52χρονος έπεσε στο τζάμι και όταν σηκώθηκε έπιασε το κεφάλι του αλλά εξωτερικά φαινόταν ότι δεν είχε κάτι πολύ σοβαρό. Μάλιστα, μπήκε η μητέρα των δύο αδερφών για να τους τραβήξει και να σταματήσει το περιστατικό» περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας.