Γιατί δεν έχει δεχτεί να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη – όπως ο ίδιος επανειλημμένα υποστηρίζει – ρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης στο debate των πολιτικών αρχηγών, για να επισημάνει κατ’ αρχήν πως το ερώτημα δεν έχει… καμία σχέση με την ενότητα της εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, για την οποία έπρεπε να ερωτηθεί από τον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ του Alpha.

«Ουδέποτε έχω δεχθεί πρόσκληση από τον κ. Μητσοτάκη. Σε μία ομήγυρη, μου είπε ‘αν θέλετε να συναντηθούμε’», απάντησε ο κ. Ανδρουλάκης, κάτι που τονίζει και εκείνος κάθε φορά που του πετάει «σπόντες» ο πρωθυπουργός.

Στη δημοσιογραφική επισήμανση ότι από αυτή τη μη συνάντηση διακρίνεται ένας «απομονωτισμός», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τόνισε πως έχει συναντηθεί από όταν εκλέχθηκε στην ηγεσία του κόμματος με πέντε αρχηγούς κρατών, ενώ αναφέρθηκε εκταταμένα στις θέσεις του για τα ελληνοτουρκικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ανδρουλάκης, με κάθε ευκαιρία, ζητά εμπάργκο όπλο στην Τουρκία από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Τρεις άξονες στα ελληνοτουρκικά»

«Σε λίγες μέρες διεξάγονται εκλογές στην Τουρκία», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, προσθέτοντας πως όποιος κι αν είναι ο νικητής, η Ελλάδα πρέπει να κινηθεί σε τρεις άξονες:

– Ενιαία εξωτερική πολιτική, με άρση του βέτο.

– Εκστρατεία για να αναδειχθεί πως τα σύνορά μας είναι ευρωτουρκικά, όχι μόνο ελληνοτουρκικά, ώστε να βάλουν από την τσέπη τους και στην Ευρώπη για την προστασία τους – και με τον φράχτη στον Έβρο, αλλά και με ευρωστρατό, που θα προστατεύει τα σύνορα.

– Στα εξοπλιστικά συμμετοχή της εγχώριας βιομηχανίας (ΕΑΒ).

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε, τέλος, πως πρέπει να πρωταγωνιστήσουμε στην ευρωπαϊκή πολιτική έναντι της Τουρκίας, ενώ «κάρφωσε» τον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως δεν πρέπει να «θολώνουμε» το αίσθημα του ελληνικού λαού με θεωρίες για «Πρέσπες του Αιγαίου».