Σε τεταμένο κλίμα διεξάγονται από τις 7:00 το πρωί οι φοιτητικές εκλογές σε όλη τη χώρα, οι οποίες θα αναδείξουν τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των φοιτητικών συλλόγων.

Ήδη από τις προηγούμενες ημέρες ΔΑΠ και Πανσπουδαστική, που μάχονται για την πρωτιά, έχουν ανεβάσει τους τόνους με αλληλοκατηγορίες για νοθεία των αποτελεσμάτων και εξαγορά ψήφων.

Στην ΑΣΟΕΕ έχουν στηθεί διπλές κάλπες, η μία εντός του Πανεπιστημίου και η άλλη εκτός και η κάθε παράταξη θα δώσει τα δικά της αποτελέσματα.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η Πανσπουδαστική αναδείχθηκε πρώτη δύναμη μετά από 35 χρόνια, αποτέλεσμα που δεν αναγνώρισε η ΔΑΠ. (Ήταν και η μόνη παράταξη που αμφισβήτησε το αποτέλεσμα.  

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 19:00

Το μήνυμα των φοιτητών

«Οι φοιτητές ψηφίζουν σήμερα και στέλνουν το δικό τους μήνυμα ότι δεν μένουν απλά παρατηρητές των καταστάσεων. Είναι ενεργοί και συμμετέχουν με τον δικό τους τρόπο στα κοινά. Ήρθα να ψηφίσω γιατί διεκδικώ τα δικαιώματά μου και ζητώ να λυθούν χρόνια προβλήματα του τμήματός μου», λέει στο in η Μαρίνα πρώτο έτος τμήμα Γεωλογίας.

«Η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική γιατί τοποθετείται και εκφράζεται η νεολαία. Θέλουμε ένα πανεπιστήμιο που να δίνει εφόδια για το μέλλον και προοπτικές. Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας και τους όρους φοίτησης», Σπύρος 5ο έτος Φυσικό (από ΕΑΑΚ).

Γενικά οι περισσότεροι φοιτητές μιλούν για το δυστύχημα στα Τέμπη και κάνουν λόγο για ψήφο διαμαρτυρίας. Δηλώνουν οργισμένοι και αγανακτισμένοι. «Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Επί μία τετραετία οι νέοι έχουν δεχτεί μεγάλη επίθεση από την κυβέρνηση με αποκορύφωμα το έγκλημα των Τεμπών», λένε.