«Θέλουμε ένα ειρηνικό μέλλον», υποστήριξε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την ομιλία του στην Κόκκινη Πλατεία για την Ημέρα της Νίκης.

Εν μέσω των καθημερινών ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία, ο Πούτιν εκτίμησε ότι ο κόσμος βρίσκεται σε «ένα σημείο καμπής» και κατηγόρησε τις δυτικές χώρες ότι ενορχηστρώνουν έναν «πόλεμο» εναντίον της χώρας του.

Ποιοι υποστηρίζουν τη Ρωσία και τα σχέδια του Βλαντιμίρ Πούτιν;

«Ο πολιτισμός βρίσκεται και πάλι σε ένα σημείο καμπής. Εναντίον της πατρίδας μας έχει εξαπολυθεί πραγματικός πόλεμος. Απωθήσαμε τη διεθνή τρομοκρατία, θα προστατεύσουμε τους κατοίκους του Ντονμπάς, θα εγγυηθούμε την ασφάλειά μας», τόνισε ο Πούτιν ενώπιον χιλιάδων στρατιωτών και της ρωσικής πολιτικής ελίτ, η οποία συγκεντρώθηκε για να τιμήσει την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας το 1945.

Στη διάρκεια της δεκάλεπτης ομιλίας του ο Ρώσος πρόεδρος επανέλαβε γνωστά μηνύματα στα οποία έχει αναφερθεί επανειλημμένα στη διάρκεια των 15 μηνών μετά την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.

«Σπέρνουν ρωσοφοβία…»

Δήλωσε ότι «δυτικές ελίτ» σπέρνουν ρωσοφοβία και επιθετικό εθνικισμό, ενώ ο ουκρανικός λαός έχει γίνει «όμηρος ενός κρατικού πραξικοπήματος» και των φιλοδοξιών της Δύσης.

Ο Πούτιν υπογράμμισε ότι η Ρωσία επιθυμεί «ένα ειρηνικό μέλλον» και σημείωσε ότι όλη η χώρα στηρίζει «την ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως χαρακτηρίζει η Μόσχα την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι όλοι οι πολίτες στηρίζουν τους «ήρωες» Ρώσους στρατιώτες που πολεμούν στην Ουκρανία και προσεύχονται γι’ αυτούς: «Είμαστε περήφανοι για όσους συμμετέχουν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Αυτή τη στιγμή τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από το στρατιωτικό σας καθήκον. Η ασφάλεια της χώρας εξαρτάται σήμερα από εσάς, το μέλλον της χώρας μας, του λαού μας εξαρτάται από εσάς», δήλωσε στους στρατιωτικούς που συμμετείχαν στην παρέλαση.

«Ο λαός της Ουκρανίας είναι όμηρος του καθεστώτος και της Δύσης, η οποία ξέχασε ότι εμείς νικήσαμε τους Ναζί, ενώ εμείς δεν ξεχνάμε τον ρόλο που διαδραμάτισαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Κίνα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τόνισε,  ο Ρώσος πρόεδρος.

Η στρατιωτική παρέλαση

Λίγο νωρίτερα είχε ξεκινήσει στη Μόσχα η παρέλαση χιλιάδων στρατιωτών υπό το βλέμμα του Πούτιν αλλά και άλλων μελών της ρωσικής πολιτικής ελίτ, κατά τη σημερινή επέτειο που γιορτάζεται η νίκη της Σοβιετικής Ένωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Πούτιν περπάτησε από το Κρεμλίνο ως την Κόκκινη Πλατεία, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, για να παρακολουθήσει την παρέλαση στην οποία συμμετέχουν στρατιωτικοί κρατώντας, σημαίες της Ρωσίας και της Σοβιετικής Ένωσης.

Ο εορτασμός της επετείου, έγινε μετά από ένα κύμα επιδρομών εντός της Ρωσίας αυτόν τον μήνα – συμπεριλαμβανομένης μιας επίθεσης με drones, στο Κρεμλίνο.

Δείτε εικόνες: