Πως ερωτευόμαστε στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης; Στην εποχή που προηγείται και κυριαρχεί πολλές φορές η ψηφιακή ταυτότητα και εικόνα; Η φυσική επαφή σε ποιο στάδιο επιρροής των σχέσεων υπάρχει και πόσο επηρεάζει ή καθορίζει την σχέση; Έχει επαναπροσδιοριστεί η δόμηση των σχέσεων και η αντίληψη του εαυτού στα ψηφιακά περιβάλλοντα; Εν τέλει η αγάπη πόσο ψηφιακή είναι στα χρόνια της ψηφιακής καθημερινότητας;

Την απάντηση θα επιχειρήσει να δώσει η περφόρμανς “Digital Love” σε σύλληψη και σκηνοθετική επιμέλεια Ευγενίας Γραμμένου.

Δύο πρόσωπα, ένα κορίτσι και ένα αγόρι, επιθυμούν να επικοινωνήσουν, να ερωτευτούν. Υπάρχει πράγματι επιθυμία που να οδηγεί προς τον «άλλο» ή προτιμούν την ασφάλεια του ψηφιακού «σελοφάν».

Η περφόρμανς σχολιάζει τη σύγχρονη διαδικασία σχέσεων /μη σχέσεων, εγγύτητας και απόστασης που προκύπτει στα ψηφιακά περιβάλλοντα, όπως και την ανάγκη για επαφή αλλά και την απομόνωση πίσω από τις οθόνες.

H περφόρμανς Digital Love θα παρουσιαστεί από τους Έρη Πολυζωγoπούλου και Νίκο Βλαχογιάννη στο πλαίσιο του Athens City Festival του Δήμου Αθηναίων, στις 11 Μαΐου στην Δημοτική Πινακοθήκη (Λεωνίδου και Μυλλέρου) στις 20.30.