Πέντε ημέρες έμειναν για τις εκλογές στο ιστορικότερο πανεπιστήμιο της χώρας και όλα δείχνουν ότι το πανεπιστήμιο Αθηνών θα γυρίσει σελίδα με νέα πρόσωπα.

Παρά τις συνεχείς αλλαγές στον νόμο για την εκλογή πρυτάνεων και τις μεταμεσονύκτιες τροπολογίες, το ρεύμα αλλαγής φαίνεται ότι δεν μπορεί να παρεμποδιστεί.

Τα προγνωστικά δίνουν μια θέση στην πολυπόθητη εξάδα στον Πρόεδρο της Ιατρικής Γεράσιμο Σιάσο, στον Πρόεδρο του Οικονομικού Στέλιο Κώτσιο, στην Πρόεδρο του Γεωλογικού Ασημίνα Αντωναράκου, στον Πρόεδρο του Συλλόγου της Φιλοσοφικής Δημήτρη Δρόσο και στον γνωστό Καθηγητή Δημοσίου Δικαίου Σπύρο Βλαχόπουλο.

Οι εκτιμήσεις όλων, ακόμα και των συνυποψηφίων του, είναι ότι ο καθηγητής καρδιολογίας Γεράσιμος Σιάσος θα κερδίσει την πρωτιά, καθώς οι πανεπιστημιακοί του αναγνωρίζουν την επιτυχημένη του πορεία στη διοίκηση της Ιατρικής Σχολής.

Από την άλλη πλευρά η σύζυγος του νυν Πρύτανη, Καθηγήτρια Θεοδώρα Ψαλτοπούλου – Δημοπούλου, φαίνεται ότι χάνει το εισιτήριο εισόδου για το Συμβούλιο Διοίκησης, καθώς η έλλειψη διοικητικής εμπειρίας αποτελεί σοβαρό μειονέκτημα για τη διεκδίκηση μιας τόσο υψηλής θέσης στο πανεπιστήμιο.