Όλοι ξέρουν ότι υποβολέας του Ντμίτρι Μεντβέντεφ είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οπότε όταν ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας προαναγγέλλει τη «φυσική εξόντωση» του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επειδή κρύβεται πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου ηγέτη με δύο drones την οποία σταμάτησε στο Κρεμλίνο, ο Ουκρανός πρόεδρος μάλλον καλά θα κάνει να κρύβεται.

«Μετά τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση, δεν υπάρχουν άλλες επιλογές από τη φυσική εξόντωση του Ζελένσκι και της κλίκας του», είπε ο Μεντβέντεφ, ο οποίος από την έναρξη του ρωσικού πολέμου στα ουκρανικά εδάφη έχει υιοθετήσει πιο έντονη σκληροπυρηνική ρητορική.

Σχεδιασμένη τρομοκρατική ενέργεια

«Αντιμετωπίζουμε τις πράξεις αυτές (έκρηξη δύο drone πάνω από το Κρεμλίνο) ως σχεδιασμένη τρομοκρατική ενέργεια και απόπειρα κατά της ζωής του προέδρου που πραγματοποιήθηκε τις παραμονές της Ημέρας της Νίκης και της παρέλασης της 9ης Μαΐου, κατά την οποία σχεδιάζεται να παραστούν ξένοι καλεσμένοι…

Η ρωσική πλευρά επιφυλάσσεται του δικαιώματος να λάβει απάντηση όπου και όταν το θεωρήσει σκόπιμο», είχε ανακοινωθεί νωρίτερα από τη ρωσική προεδρία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο RIA ο Πούτιν δεν βρισκόταν στο Κρεμλίνο την ώρα της «επίθεσης των drones» και όπως τονίστηκε συνέχισε να εργάζεται χωρίς διακοπή στο Νόβο Ογκαριόβο, στα περίχωρα της Μόσχας.

«Πολεμάμε στη δική μας επικράτεια»

«Δεν επιτεθήκαμε στον Πούτιν, ούτε στην Μόσχα. Πολεμάμε στη δική μας επικράτεια», δήλωσε από την πλευρά του ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετά την παραπάνω κατηγορία της Ρωσίας.

Ερωτώμενος μάλιστα γιατί η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο για επίθεση στο Κρεμλίνο, ο Ουκρανός πρόεδρος απάντησε πως ο Πούτιν έχει ανάγκη να δώσει κίνητρο στο λαό του, καθώς δεν έχει να επιδείξει καμία νίκη.

Σημειώνεται ότι εε έξι ημέρες στην Κόκκινη Πλατεία θα γίνει η μεγαλειώδης παρέλαση για την «Ημέρα της νίκης», την οποία η Ρωσία κατά παράδοση χρησιμοποιεί για να προβάλει την στρατιωτική ισχύ της.