«Πέταξε» για τους «8» της Μαδρίτης ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε με 2-0 σετ του Θαπάτα Μιράλες και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του τουρνουά, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Γερμανό Γιαν Λέναρντ Στρουφ. Ο Τσιτσιπάς ήταν εμφανώς σε καλύτερη βραδιά από τον αντίπαλό του και δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να φτάσει στη νίκη.

Μετά το αρχικό 1-1 κανείς από τους δύο τενίστες δεν μπορούσε να κρατήσει το σερβίς του. Πρώτος ο Τσιτσιπάς έκανε το μπρέικ για το 1-2 στα games, ωστόσο ο Ισπανός απάντησε αμέσως και ισοφάρισε σε 2-2. Ο Έλληνας πρωταθλητής έφτασε σε νέο μπρέικ και μάλιστα με love game, για να κάνει το ίδιο και στο δικό του σερβίς ο Μιράλες για το 3-3. Ο Τσιτσιπάς απάντησε με τρία συνεχόμενα games, για να κλείσει το πρώτο σετ με σκορ 3-6.

Πολύ παρόμοια εικόνα είχε και το δεύτερο σετ στο ξεκίνημα, εκεί όπου ο Στεφ έκανε αμέσως το μπρέικ και προηγήθηκε με 2-0, όμως για ακόμα μία φορά ο αντίπαλός του απάντησε στο επόμενο game και μείωσε σε 1-2. Και για ακόμα μία φορά στο παιχνίδι, ο Τσιτσιπάς απάντησε στην… απάντηση του Μιράλες και με νέο μπρέικ έγραψε το 1-3, ενώ στη συνέχεια το εξαργύρωσε κρατώντας το σερβίς του για το 1-4.

Ακολούθησε ακόμα ένα «σπάσιμο» σερβίς για τον Έλληνα, που σέρβιρε στη συνέχεια για τη νίκη κάνοντας το 1-6.

Τα σετ: 3-6, 1-6