«Οι εκβιασμοί και οι απειλές για το τι θα ψηφίσουν οι εργαζόμενοι σε μία εταιρεία, δεν είναι αστείο. Είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και γίνεται σοβαρότερη όταν συμβαίνει παρουσία ενός υπουργού», σημειώνει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, με αφορμή ένα περιστατικό κατά το οποίο επικεφαλής ασφαλιστικής εταιρείας δίνει σαφείς οδηγίες… στα όρια της εντολής, στους εργαζόμενους για το τι θα ψηφίσουν στις επικείμενες εκλογές.

Μάλιστα, κινδυνολογεί, θυμίζοντας δύσκολες καταστάσεις του 2015, με επίκεντρο το κλείσιμο των τραπεζών, παρουσία του υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος στο τέλος του λογύδριου του εργοδότη, σπεύδει να πει «εγώ δεν παρεμβαίνω σε αυτά, ο καθένας ψηφίζει ό,τι θέλει παιδιά».

Η Πόπη Τσαπανίδου τονίζει πως «ο κ. Γεωργιάδης αισθάνεται θιγμένος που δεν καταλάβαμε το ‘αστείο’ του και απειλεί με εξώδικα ακόμη και τον Αλέξη Τσίπρα. Τα περιμένουμε».

Υπογραμμίζει, ωστόσο, πως ο υπουργός καλό είναι να «επισυνάψει όμως σ’ αυτά και τις απαντήσεις για το πώς ο συγκεκριμένος εργοδότης έχει εξασφαλίσει συνολικά 29 συμβάσεις από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, εκ των οποίων οι 20 είναι απευθείας αναθέσεις».

«Ποιος τον βοήθησε να τα βρει τόσο βολικά;», αναφέρει χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η απάντηση Γεωργιάδη για το «αστείο»

Με το που κυκλοφόρησε το επίμαχο περιστατικό σε βίντεο, «βροχή» επικρίσεων δέχθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, επειδή δεν παρενέβη νωρίτερα και άφησε το «αφεντικό» να υποδεικνύει στους εργαζόμενους τι θα ψηφίσουν στις εκλογές.

Ο κ. Γεωργιάδης, απαντώντας με ανάρτησή του στο Twitter, έκανε λόγο για «απελπισία των Συριζαίων», μίλησε για «πλάκα» εκ μέρους του εν λόγω επιχειρηματία, ενώ μιλώντας  στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7, είπε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, γιατί σε δηλώσεις του κατηγόρησε τον υπουργό για απευθείας αναθέσεις στον συγκεκριμένο επιχειρηματία.